rss

Citroen C-Crosser a sosit si in Romania, la un pret de pornire de 27.276 euro cu TVA inclus

  1. 09/05/2008
  2. Tags: C-crosser, Siab
    Vezi toate fotografiile (5)

    C-Crosser, primul SUV din istoria Citroën, care a fost prezentat in premiera pentru Romania la SIAB 2007, este disponibil din aceasta luna si in show-room-urile din Romania.

    In tara noastra, C-Crosser este oferit in doua versiuni de motorizare: 2.4i /170 CP, asociat fie unei cutii de viteze manuala, fie automata, si 2.2 HDi/160 CP, care este cuplat exclusiv la o transmisie manuala, si trei niveluri de echipare: X, SX si Exclusive.

    Pretul noului Citroën C-Crosser variaza intre 27.276 euro cu TVA inclus, valabil pentru versiunea 2,4i/170 CP X, si 35.841 euro cu TVA inclus, pentru varianta 2.2 Hdi/160 CP Exclusive.

    Prestatiile dinamice ale noului C-Crosser sunt remarcabile. Motorul diesel de 160 CP, care este dotat cu filtru de particule, ofera un cuplu maxim de 380 Nm chiar si la regim scazut, la 2.000 rpm, contribuind la confortul si placerea calatoriei pentru pasageri si sofer si pozitionand C-Crosser la un nivel inalt pe segmentul sau. Valoarea emisiilor de CO2 este sub 200 g/km: 191 g/km pentru echiparea cu anvelope de 16 inch si 194 g/km pentru anvelopele de 18 inch.

    Datorita transmisiei integrale cu selector de mod, C-Crosser prezinta un comportament rutier dinamic si eficient pe orice tip de carosabil, asigurand o tinuta de drum ireprosabila.

    La comportamentul rutier precis si eficace contribuie si trenul de rulare fata de tip MacPherson asociat unui tren de rulare spate multibrat si anvelopelor Michelin de 215/70 R16 sau 225/55 R18, in functie de nivelul de echipare.

    Liniile modelului C-Crosser il definesc ca fiind un vehicul atractiv si deosebit, punandu-i totodata in evidenta atuurile. Afisandu-si apartenenta la gama Citroën, C-Crosser dezvaluie o silueta care combina armonios mai multe genuri: o alura sportiva, un caracter polivalent si un rafinament adecvat pozitionarii sale varf de gama.

    Numeroase echipamente pentru confort si siguranta ofera o calatorie placuta si relaxata ocupantilor, inca de la primul nivel de finisare.

    Polivalenta modelului C-Crosser se regaseste si in configurarea habitaclului. C-Crosser este spatios si se adapteaza oricarei situatii prin cele 5+2 locuri disponibile, prin cel de-al doilea rand de scaune rabatabil electric, prin numeroasele compartimente de depozitare si volumul de incarcare generos.

    Sistemul de aer conditionat automat, oferit in echiparea standard, geamurile electrice fata/spate si scaunele fata incalzite contribuie la confortul pasagerilor, confortul soferului fiind optimizat datorita farurilor cu aprindere automata, sistemului cruise-control, oglinzilor retrovizoare incalzite, reglabile si rabatabile electric.

    In ceea ce priveste siguranta activa, transmisia integrala este completata de ESP (Electronic Stability Program), ASR (pentru un control optim al vehiculului in situatii delicate) si ABS cu repartitor electric de franare (REF).

    In ceea ce priveste siguranta pasiva, C-Crosser este echipat cu 6 airbag-uri, centuri de siguranta ancorate in 3 puncte, pretensionate pirotehnic si dotate cu limitator de efort pentru randurile 1 si 2 de scaune si cu fixare Isofix pentru instalarea scaunelor de copii pe locurile laterale de pe randul al doilea.

    In versiunea Exclusive, aceste echipamente sunt completate de senzori de parcare, proiectoare Xenon dotate cu stergatoare, CD changer si scaune imbracate in piele, al soferului beneficiind de comenzi electrice. La aceste echipamente se adauga jantele din aluminiu de 18 inch si geamurile laterale spate atermice.

    In fine, un sistem de navigatie de ultima generatie cuplat la o camera video cu imagini color pentru marsarier, un ansamblu audio Hi-Fi si o trapa in plafon cu deschidere electrica pot completa, in functie de versiune, echipamentele din dotarea standard.

    Vizualizari: 1263