rss

Ciprul vrea sa revina in WRC

  1. 09/08/2007
  2. Tags: Cipru, Polonia
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ciprul vrea sa revina in calendarul WRC in 2008. Africa de Sud si Polonia au spus ca vor acelasi lucru si, cum este un singur oc disponibil, FIA a pus in scena un veritabil concurs. Intre timp insa, sud-africanii s-au retras, astfel ca, acum, castigatoarea se va decide din duelul Polonia- Cipru.

    Ambele raliuri au fost inscrise, potrivit normelor FIA, in calendarul unui campionat regional, iar modul in care s-au descurcat organizatorii este evaluat de un observator FIA. Rajd Polski a si fost deja in aceasta situatie, in luna iunie, cand a gazduit o etapa din ERC, si a avut ceva probleme.

    Cipriotii stiu insa ca nu este cazul sa se culce pe o ureche. Runda programata in perioada 12-14 octombrie face parte din Campionatul Orientului Mijlociu (MERC), iar organizatorii au facut eforturi pentru a-i da un nou suflu.

    Astfel, parcul de service revine la Limassol, pe malul marii. In calendar sunt probe noi, extrem de spectaculoase. Ramane insa de vazut si reactia concurentilor sau a oficialilor FIA. Si aceasta pentru ca Ciprul, care a fost in calendarul WRC intre 2000 si 2006 si-a croit reputatia de intrecere care "distruge" masinile.

    Suprafata de concurs dura, caldura si praful, vitezele medii scazute sunt lucrurile care au condus la o astfel de definitie si, cum Grecia sau Sardinia sunt runde de acelasi tip, la sugestia reprezentantilor echipelor, care au considerat ca este extrem de costisitor ca in calendar sa existe 3 runde mediteraneene dure, Ciprul a fost exclus, incepand din acest an, dintre organizatorii etapelor de Mondial.
    Vizualizari: 758