rss

Chrysler vrea sa reinvie Barracuda

  1. 26/04/2007
  2. Tags: Barracuda, Challenger, Chrysler, Dodge
    Vezi toate fotografiile (2)
    Acum aproape 40 de ani, Barracuda era un nume cel putin la fel de temut pe high-way-urile americane ca si Charger sau Mustang, modelul Plymouth (frate cu celebrul „General” din Dukes of Hazzard) facand senzatie printre mustaciosii cu pantaloni evazati ce obisnuiau sa il alinte „Cuda”.

    Si s-ar putea sa faca asta din nou, caci, in ciuda preturilor la petrol in crestere si a problemei incalzirii globale, Chrysler nu are de gand sa lase din maini o nisa atat de la moda precum noua era muscle-car.

    Daca va fi construita, masina va avea la baza platforma tehnica a viitorului Challenger, ceea ce inseamna ca, la un moment dat, numarul trei din Detroit va avea in oferta patru muscle-car-uri: 300C, Charger, Challenger (foto) si Barracuda (ca in vremurile bune, nu?).

    Sugestia reinvierii ultimului nume din acest sir a fost data de nimeni altul decat Chip Foose, celebra legenda a hot-rod-urilor si vedeta a canalului TV Discovery.

    Totusi, grupul din Detroit ar avea o problema cu noul Cuda, si inca una destul de mare: marca Plymouth nu mai exista, astfel incat masina s-ar putea comercializa sub marca Chrysler, fapt care ar aduce un mare risc din punctul de vedere al marketingului.

    Nu mai departe de o aruncatura de bat de sediul (inca) partenerilor Daimler-Benz, GM a facut aceeasi greseala cu Pontiac GTO, un nume legendar care astazi nu este decat un Holden Monaro redenumit.
    Vizualizari: 1027