rss

Chrysler vrea Hemi hibrid

  1. 01/05/2007
  2. Tags: Aspen, Chrysler, Hemi hibrid
    Vezi toate fotografiile (2)
    In incercarea sa de a reveni pe linia de plutire, producatorul american cauta sa fie cu fundul in cat mai multe luntre, urmand a oferi de la anul versiuni hibride ale propulsoarelor Hemi ce echipeaza modelele Dodge Durango si Chrysler Aspen.

    Cu ajutorul motoarelor electrice, eficienta celebrelor V8-uri va creste cu 40% pe timpul deplasarilor in oras, iar consumul de combustibil va scadea cu aproximativ 25%.

    Asadar, americanii vor oferi tot ce e mai bun din ambele lumi, presedintele Chrysler, Frank Klegon, declarand mandru ca un Aspen Hybrid va oferi „cea mai buna combinatie intre consumul de combustibil, performante dinamice si potential utilitar din intreg segmentul SUV-urilor full-size”.

    Sistemul pe care il va folosi Chrysler este de pe acum celebrul Two-Mode dezvoltat impreuna cu GM si BMW, ce permite doar motoarelor electrice sa functioneze atunci cand nu este nevoie de prea multa putere si tuturor motoarelor (cel pe benzina si cele electrice) sa impinga uriasul tot-teren cu hotarare cand drumul este liber.

    Oficialii numarului trei din Detroit sunt convinsi deja de succesul masinii si tindem sa le dam dreptate, mai ales ca, in ceea ce priveste economia de combustibil si reducerea emisiei de noxe, Hemi Hybrid va fi ajutat si de sistemul MDS (cel responsabil cu dezactivarea a patru din cei opt cilindri), astfel incat Aspen va fi in dese randuri doar o, eh, Toyota Prius supradimensionata.
    Vizualizari: 1190