rss

Chrysler vrea 7 miliarde de $

  1. 03/12/2008
  2. Tags: Chrysler, Congresul American, Ford, GM
    Vezi toate fotografiile (1)

    Numarul trei american a fost ceva mai putin pretentios decat Ford si GM in fata Congresului American, liderii sai declarand ca ar avea nevoie de "doar" 7 miliarde de $ pana la finalul anului pentru a mai spera la salvare.

    Banii sunt necesari "securizarii capitalului angajat", Chrysler citand colapsul pietei auto americane, criza financiara a Americii si recesiunea la nivel global drept motive pentru suma solicitata.

    Din declaratiile producatorului din Detroit, el mai are la dispozitie doar 2,5 miliarde de $ alocati investiilor, insuficienti pentru a supravietui pana la sfarsitul lui ianuarie 2008.

    Pentru a fi cat de cat siguri ca vor reusi sa ii induplece pe cei din Congres, liderii lui Chrysler au invocat cateva parteneriate "pe rol" - printre care si cel cu Nissan -, dezvoltarea unor platforme tehnice comune competitive si directionarea tuturor banilor disponibili catre eficientizarea operatiunilor economice.

    Evident, din plan nu lipsesc concedierile si limitarea castigurilor CEO-ului Bob Nardelli la doar 1 $ pe an, precum si strategia privind vehiculele ecologice (masini electrice de toate formele si marimile, hibrizi, etc), fabricantul american planuind 500.000 de asemenea autoturisme pana in 2013.

    Macar sa ajunga pana acolo...

    Vizualizari: 773
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »