rss

Chrysler renunta la versiunile AWD ale lui Avenger, Sebring si Caliber

  1. 21/10/2008
  2. Tags: Avenger, Caliber, Chrysler, Dodge, Sebring
    Vezi toate fotografiile (1)

    Spre deosebire de noi, americanii au avut posibilitatea sa opteze pentru un tren de rulare cu tractiune integrala in caz ca se hotarau sa cumpere un Dodge Caliber, un Dodge Avenger sau un Chrysler Sebring.

    De ce “au avut”? Simplu: numarul trei american tocmai a luat decizia sa scoata aceasta dotare din oferta, din cauza numarului extrem de mic de clienti interesati de ea.

    Doar 1,5% din cumparatorii lui Avenger au bifat pe oferta tractiunea integrala, insa recordul negativ i-a apartinut de departe lui Sebring, al carui sistem 4x4 a convins doar 0,7% din clienti.

    Caliber AWD s-a vandut ceva mai bine, 4,4% din fanii modelului acceptand beneficiile celor patru roti motoare, dar asta nu a fost nici pe departe suficient pentru a-i convinge pe cei de la Chrysler sa pastreze oferta.

    Lipsa de interes a americanilor pentru variantele “integrale” ale lui Avenger, Sebring si Caliber a fost pusa pe seama consumului mai mare de combustibil si mai ales a pretului masinilor (un Sebring AWD putea ajunge si la 35.000 de $).

    Intre timp, rivalul Ford a reusit sa speculeze la maximum dificultatile de natura meteorologica pe care le intampina iarna clientela din nordul SUA, astfel incat nu mai putin de 20% din vanzarile sedan-urilor Fusion si Mercury Milan sunt reprezentate de versiuni cu tractiune 4x4.

    Vizualizari: 1460