rss

Chrysler renunta la Imperial

  1. 18/07/2007
  2. Tags: Chrysler, Imperial
    Vezi toate fotografiile (1)
    Conceptul Chrysler Imperial, prezentat anul trecut la salonul auto de al Detroit, nu va avea o versiune de serie, in mare parte din cauza cresterii pretului la combustibili in SUA si a inaspririi legilor privind poluarea.

    El ar fi trebuit produs la o uzina Chrysler din Canada, dar, intr-un anunt rostit in fata membrilor sindicatului auto din aceasta tara, oficialii americani au anuntat ca renunta la plan.

    Poreclit aproape instantaneu “Rolls-ul omului sarac”, Imperial ar fi fost substantial mai mare decat un 300C, aspect transformat peste noapte intr-un enorm dezavantaj in momentul in care guvernul american a votat un consum mediu de 6,7l/100km pentru flota de modele a fiecarui producator autohton.

    Din pacate pentru lucratorii de la uzina Brampton, cea care ar fi trebuit sa gazduiasca procesul de productie a limuzinei, aceasta decizie vine ca o lovitura in moalele capului, mai ales ca, in martie, reprezentanti sindicali au acceptat sa le taie salariile in schimbul promisiunii lui Chrysler ca va investi circa 700 de milioane de dolari in noul proiect.
    Vizualizari: 1476