rss

Chrysler propune patru zile de munca pe saptamana

  1. 13/08/2008
  2. Tags: Autoeconomie, Chrysler
    Vezi toate fotografiile (1)


    In incercarea de a salva resursele planetei, mari companii si guverne isi regandesc strategiile si abordeaza problema consumului de energie din toate unghiurile posibile, in speranta ca vor gasi o solutie pentru o economie cat de mica. In aceeasi "galeata" se afla si cei de la Chrysler, prinsi de ceva vreme in lupta pentru propria supravietuire, care au venit cu o propunere inedita, dar in acelasi timp disperata: saptamana de munca sa cuprinda doar patru zile de lucru, cu un program de 10 ore/zi.

    Urmarea acestei masuri ar fi consumul saptamanal al unei cantitati mai mici de petrol, fapt ce ar puncta la economia nationala, insa nici compania americana nu ar iesi in pierdere. De exemplu, daca acum uriasele cuptoare de la diviziile de vopsitorie sunt lasate sa mearga la sfarsit de saptamana pentru a fi gata de lucru luni dimineata, in cazul unui weekend prelungit, de trei zile, acestea ar putea fi oprite complet, fapt ce ar duce la o economie de gaze naturale, dar si de electricitate.

    In eventualitatea in care aceasta propunere ar fi acceptata, scaderea numarului de zile de munca de la cinci la patru pe saptamana, ar insemna o economie de 10 milioane de dolari anual pentru Chrysler.
    Vizualizari: 784