rss

Chrysler detaliaza pachetele de pensionare anticipata

  1. 24/02/2007
  2. Tags: Chrysler, TESA
    Vezi toate fotografiile (2)
    Intr-un efort sustinut de a scapa de 1.000 de salariati ai personalului TESA pana la data de 30 iunie anul curent, concernul american va oferi pachete de pensionare anticipata si stimulente de natura financiara tuturor angajatilor care se gandesc la o retragere de activitate inainte de termen.

    Cele doua programe a fost transmise angajatilor sai prin e-mail si cuprind, printre altele, voucere de 20.000 de $ pentru achizitionarea unei masini noi si acces la conturi pentru asigurari de sanatate si pensii.

    Prima oferta se numeste Serparation Incentive Program (un soi de recompensare la plecare), care este destinata muncitorilor cu varste de cel putin 62 de ani, ce vor indeplini 10 ani de activitate pe data de 31 mai 2006.

    Ei vor primi salariile pe trei luni si fie un voucher de 20.000 de $ ce poate fi folosit pentru achizitionarea unui nou vehicul, fie un varsamant de 20.000 de $ in conturile pentru asigurari de sanatate si pensii.

    De asemenea, angajatii care vor accepta acest program vor beneficia de contributii integrale in ceea ce priveste ingrijirea medicala in momentul in care vor implini 64 de ani si de contributii totale la conturile pentru asigurari de sanatate si pensii din momentul implinirii a 65 de ani.

    In mod normal, pentru a beneficia de toate aceste servicii, un muncitor Chrysler trebuie sa aiba cel putin 60 de ani si cel putin 30 de ani de munca in cadrul companiei.

    Cel de-al doilea program, numit Special Early Retirement Program (programul special pentru pensionare anticipata), va viza muncitorii cu varste cuprinse intre 53 si 61 de ani care au castigat mai putin de 100.000 de $ in 2006 si care au cel putin 10 ani de activitate la Chrysler.

    Cei care vor accepta acest program vor avea la dispozitie toate beneficiile unui program de pensionare normal, din care nu vor lipsi cele specificate anterior privind ingrijirea medicala (la 64 de ani) si conturile pentru asigurari si pensii (la 65 de ani).

    Toti cei bucurosi sa se retraga sub soarele din Florida conform acestui program vor parasi fabricile Chrysler incepand cu 30 iunie, numarul trei din Detroit sperand ca acesta sa fie doar inceputul unor disponibilizari masive ce vor contoriza 13.000 de angajati pana in 2009.

    Cum ai putea spune mai frumos "esti inutil" ?
    Vizualizari: 742