rss

Chrysler ar putea construi patru modele pe platforme FIAT

  1. 28/01/2009
  2. Tags: Chrysler, colaborare, Fiat, parteneriat
    Vezi toate fotografiile (1)


    Pe baza parteneriatului dintre cele doua companii, se pare ca toate modele Chrysler/Dodge medii si mici vor fi construite pe platforme italiene, urmand ca, in schimb, doua modele Alfa Romeo si un FIAT sa fie asamblate in fabricile producatorului nord-american.

    Parteneriatul are putin peste o saptamana, dar cele doua parti nu par sa piarda vremea: Chrysler tinteste “potul” cel mare, vrand sa produca nu mai putin de 4 modele bazate pe platforme ale grupului FIAT.
    Cea mai importanta va fi C-Evo (ce va fi folosita si de urmasele duetului 147/159), pe care vor fi construite doua modele: un hatch compact (inlocuitorul lui Caliber), respectiv un sedan mai lung, menit sa ia locul “gemenilor” Dodge Avenger-Chrysler Sebring.

    Solutiile preluate de la FIAT extind orizonturile Chrysler, care poate, in sfarsit, sa-si incerce norocul in categoriile mici, din ce in ce mai populare peste Ocean. Ca urmare, gama va fi imbogatita cu un hatch asemanator cu MiTo, urmat de un mini bazat pe Panda.

    FIAT, pe de alta parte, vrea ca americanii sa-i ofere capacitati de productie si desfacere (prin dealerii Dodge si Chrysler) pentru trei modele: MiTo, urmasul lui 147 si 500, toate trei urmand sa debuteze in SUA peste aproximativ 2 ani.
    Vizualizari: 1428
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »