rss

Chinezii detin toate drepturile asupra marcii MG in Europa

  1. 10/04/2008
  2. Tags: Mg-rover, Saic-nanjing
    Vezi toate fotografiile (1)
    Pana acum, grupul SAIC-Nanjing avea dreptul de folosinta asupra numelui MG-Rover, dar nu in Europa, unde era detinut de o companie locala.

    Acum, insa, pentru o suma derizorie - de doar 1,25 milioane de euro - asiaticii si-au insusit si acest drept, ce le permite sa inceapa comercializarea produselor curente sau cele viitoare in 50 de tari de pe Batranul Continent.

    Dar aici exista o problema destul de mare, in sensul ca nu prea au ce vinde. E adevarat ca exista un succesor al lui Rover 75, vandut in China sub denumirea de Roewe 750E si MG7, dar volumul productiei este foarte mic.

    Pe de alta parte, a fost dezvoltat si un model sportiv, MG TF, dar fabrica din Longbridge n-a fost pusa inca in functionare din cauza unor probleme de calitate.

    Chiar daca vor reusi sa-si organizeze cat de cat logistica, noi credem ca cei de la SAIC-Nanjing vor duce o lupta cu morile de vant, avand in vedere ca modelele in cauza sunt deja invechite moral si nu credem ca Europa mai are nevoie de masini care sa se rupa in doua la testele EuroNCAP.
    Vizualizari: 942