rss

Chinezii anunta pentru Europa o masina de cinci stele EuroNCAP

  1. 24/12/2012
  2. Tags: Chery, Qoros
    Vezi toate fotografiile (9)

    Chinezii de la Chery pregatesc pentru piata europeana un sedan compact ce promite o siguranta de cinci stele EuroNCAP. Viitorul Qoros GQ3 va fi lansat oficial in martie, la Salonul Auto de la Geneva, si se lauda cu un design elegant si tehnologie de top.

    Grupul chinez Chery va intra In Europa prin intermediul brandului sau global Qoros, in martie anul viitor. Primul model va fi un sedan compact denumit GQ3, care va intra pe segmentul unor modele cu traditie printre europeni, cum ar fi Renault Fluence, Ford Focus sedan, Astra sedan sau Chevrolet Cruze.

    Potrivit comunicatului oficial publicat de producatorul auto, noul Qoros GQ3 va avea un design exterior elegant, un habitaclu spatios, condimentat cu tehnologie de ultima generatie, dar mai ales un rezultat de top la testele de siguranta europene si chinezesti.

    Mai mult decat atat, asiaticii subliniaza faptul ca noul sedan a fost special construit pentru a primi cinci stele la testele realizate EuroNCAP, punctand astfel principala problema a modelelor produse in China si importate in Europa pana acum.

    Pentru a face fata exigentei clientilor de pe Batranul Continent, Qoros a apelat la ochiul designerului european Volker Hildebrand, "vinovat" de reinventarea MINI din anii 2000. Hildebrand si-a mai lasat amprenta in gamele unor branduri precum Audi, Volkswagen, Opel, Seat sau Mitsubishi.

    Sedanul chinezilor se remarca printr-o silueta fluida, cu alura de coupe, ornamentat cu detalii cromate si o grila dominata de o bagheta din aluminiu amplasat superior. Blocurile optice se remarca printr-o forma inedita si vin cu lumini de zi cu tehnologie LED.
     
    Habitaclul propune un ecran touchscreen de 8 inch, un sistem infotainment si conectivitate de top. Software-ul care reuneste navigaţia, sistemul audio si conectivitatea de tip Cloud a fost realizat in-house. La capitolul motorizari nu exista momentan informatii, Qoros preferand sa pastreze misterul.

    Vizualizari: 6635