rss

Chilienii bat recordul de altitudine al lui Jeep

  1. 27/04/2007
  2. Tags: Jeep, Record de altitudine, Samurai, Suzuki
    Vezi toate fotografiile (2)
    La inceputul acestei luni, un anume german Matthias Jeschke a stabilit un record mondial de altitudine cu masina, cocotandu-se cu un Jeep Wrangler Unlimited pe vulcanul Ojos del Salado din Chile la o inaltime de 6.646 de metri.

    Ei bine, suparati probabil ca neamtul le-a facut-o chiar la ei acasa, chilienii au corectat acest record cu 42 de metri.

    Echipajul sud-american a urcat la bordul unui Suzuki Samurai intens modificat (sunt evidente din fototgrafii schimbarile realizate la nivelul rotilor, suspensiilor si anvelopelor, la care trebuie sa mai adaugati prezenta unui motor G16A supraalimentat)) si nu s-au oprit din drum pana nu au ajuns la 6.688 de metri.

    Perechea formata din Gonzalo Bravo si Eduardo Canales se afla la cea de-a treia incercare de a dobori recordul mondial, precedentele doua fiind zadarnicite de conditiile meteo defavorabile, respectiv de un incediu aparut la motor.

    Ca amanunt picant, echipa lui Jeschcke (extrem de increzatoare in realizarea ei) a lasat pe locul de atingere a vechiului record un indicator pe statea scris „Parcare rezervata modelelor Jeep: ceilalti oricum nu pot urca pana aici”. Ei bine, Bravo si Canales s-au intors cu el de pe munte, considerandu-l un trofeu binemeritat pentru isprava lor.

    Din pacate insa pentru Jeschke (si Jeep), infrangerea aceasta va avea un gust cam amar: ei au fost sprijiniti cu fonduri uriase chiar de catre DaimlerChrysler, cu doua masini si alte cateva vehicule pentru sprijin tehnic (plus o echipa intreaga de ingineri si serpasi), pe cand cei doi chilieni au mers de capetele lor.

    Indiferent cum, japonezii castiga tot timpul...
    Vizualizari: 1554