rss

Chicago Auto Show: KIA a prezentat noul Forte

  1. 12/02/2009
  2. Tags: Cerato, Chicago, Forte, Kia, Koup
    Vezi toate fotografiile (8)

    KIA "ameninta" inca de anul trecut ca va face o mica revolutie in gama la nivelul modelelor de clasa compacta, cand ne-a facut cunostinta cu conceptul Koup - un sedan propulsat de un motor turbo de 290 CP, ce anunta inlocuitorul lui Spectra (Cerato la noi).

    Ei bine, acesta a debutat acum la Chicago sub numele de Forte si, chiar daca nu este atat de agresiv pe cat era "solul" sau, schimbarea de atitudine este una cat se poate de evidenta si, normal, binevenita.

    Carcotasii vor amenda probabil designul exterior ce aduce destul de mult cu cele ale unor sedanuri japoneze recent lansate (ne gandim la Honda Accord si Mitsubishi Lancer), insa noi incercam sa observam jumatatea plina a paharului: Forte demonstreaza ca fabricantul coreean are in sfarsit curajul sa promoveze un stil dinamic si atractiv, atipic pentru un cerc de indivizi care analizeaza pana la cel mai mic amanunt in ce masura raportul pret/calitate/dotari lucreaza in favoarea lor.

    Asta nu inseamna insa ca noua vedeta a gamei KIA nu soseste cu o serie de avantaje pentru ei, unul dintre cele mai evidente fiind garantia de 10 ani sau 100.000 de mile (aproximativ 160.000 km) de care va beneficia orice client american.

    In ceea ce priveste gama de motoare, Forte propune in SUA doua propulsoare pe benzina: unul de doi litri cu 156 CP (pentru versiunile LX si EX) si unul de 2,4 litri cu 173 CP (oferit in combinatie cu echiparea SX).

    In alta ordine de idei, modelul-sora Cerato va ademeni consumatorii de pe Batranul Continent si cu cel putin un motor diesel, pe care il va prelua mai mult ca sigur de la Cee'd. Indiferent de alegere insa, asteptati-va la preturi foarte competitive.

    Vizualizari: 1140