rss

Chevy Volt are un design final

  1. 04/04/2008
  2. Tags: Chevy Volt, Volt
    Vezi toate fotografiile (5)
    Taraganat vreme indelungata din cauza sistemului de propulsie hibird (mai precis, din cauza noii generatii de baterii litiu-ion care ii da batai de cap pana si lui Toyota), proiectul Chevy Volt se poate mandri macar ca are in sfarsit un design final, lucru confirmat de insusi vice-presedintele departamentului de dezvoltare GM, Larry Burns. Cel mai important model pe care fostul lider mondial il poate opune lui Toyota Prius nu va avea tocmai aceleasi forme apetisante pe care le-a etalat conceptul, insa Burns ne-a asigurat ca masina va semana mult cu el. In plus, remodelarea anumitor linii au imbunatatit aerodinamica cu circa 30%, ceea ce inseamna ca am putea sa ne asteptam la un Volt mai prietenos si mai rotund decat agresivul prototip prezentat la NAIAS.

    Imaginea pe care o aveti acum in fata ochilor este doar un teaser, ment sa va faca o idee vizavi de designul versiunii finale, insa, dincolo de acesta, Volt va trebui sa convinga prin tehnica. Iar aici, lucrurile stau cam asa: un sistem de propulsie benzina-electric de tip plug-in (denumit E-Flex) se bazeaza pe prezenta unui agregat electric si a unei baterii litiu-ion pentru a asigura masinii o autonomie de circa 60 km. Intre timp, un motor de tip flex-fuel (poate conuma atat benzina, cat si bioetanol) reincarca bateria in timpul mersului.

    Pana acum, potrivit investigatiilor celor de la Detroit News, cele mai mari probleme pentru fabricantul american au tinut de implementarea bateriei si motorului electric astfel incat sa mai ramana loc si pentru patru pasageri impreuna cu bagajele lor, un aspect care, in cele din urma, a fost rezolvat. Ramane de vazut si in ce masura GM isi poate respecta promisiunea de a lansa masina in numai doi ani de zile, in conditiile in care testele de determinare a nivelului de siguranta si longevitatea oferita de bateriile litiu-ion sunt inca departe de a se fi incheiat.
    Vizualizari: 1435
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »