rss

Chevy Nomad de 700.000 de dolari

  1. 17/06/2007
  2. Tags: Chevy Nomad
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cand un american are un vis si bani pentru a-l transpune in realitate, ai face bine sa te dai din calea lui caci oricum nu ai cum sa il impiedici.

    Este cazul si acestui Chevrolet Nomad din 1955, transformat dupa 22.000 de ore de munca in Chevy Newmad.

    In 22.000 de ore de munca se pot construi exact 84 de modele Rolls Royce Phantom, dar va asiguram ca nici unul din ele nu va fi mai special decat aceasta masina unicat, complet refacuta de cunoscutul designer de hot-rod-uri, Chris Ito.

    Odata doar o versiune combi a modestului Motorama Corvette model 53-54, Newmad a fost construit la cererea unui cuplu din Phoenix de catre Steve’s Auto Restorations din Portland, Oregon.

    Am folosit termenul “construit” si nu “modificat” tocmai pentru ca ultimul e mult prea restrans pentru a cuprinde o operatiune ce a inclus montarea unui sasiu special creat pentru acest combi si a unor suspensii de la un Corvette fabricat in 2000, alungirea caroseriei si modelarea manuala a tuturor liniilor sale confom designului impus de Ito, plus instalarea unor suprafete vitrate realizate la comanda.

    Interiorul, in schimb, este un amlagam cosmopolit de elemente preluate de la, probabil, toate marcile importante ale planetei: capacul torpedoului vine de la un Mecury Marauder, scaunele de la un Lexus, manerele de interior ale usilor sunt luate de la un Jaguar, iar comensile pentru geamuri de la un Porsche.

    Totusi, sub capota totul este cat se poate de american, V8-ul “Big Block” din aluminiu impunandu-si uriasa masa a celor 8,2 litri cilindree pe retina tuturor curiosilor. Nu s-au specificat datele tehnice exacte ale acestui monstru mecanic, insa cine are 695.000 de $ de aruncat pe fereastra (transportul exclus) si timp sa intre pe eBay, le poate afla chiar pe pielea lui.
    Vizualizari: 839
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »