rss

Chevrolet Spark, dezvaluit in avanpremiera

  1. 12/01/2009
  2. Tags: Beat, Chevrolet, General Motors, Matiz, Spark
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anuntata pentru Detroit, versiunea finala de serie a conceptului Chevrolet Beat, denumita Spark si prezentata la Salonul Auto de la New York in 2007, va debuta de abia in luna martie, la Geneva. Totusi, General Motors a venit la NAIAS cu o varianta imbunatatita a conceptului ce prefigureaza noul model de clasa mica, urmasul lui Matiz/Spark.

    Dupa cum a declarat presedintele GM pentru America de Nord, Troy Clarke, in cele doua luni ramase pana la show-ul auto elvetian vor fi aduse ultimele retusuri, unele insa minore.

    "Noul Spark va aduce stil, spatiu si versatilitate in segmentul masinilor mici si eficiente la capitolul consum. Decizia de a adauga Spark-ul in portofoliul Chevrolet pentru America de Nord reflecta interesul brandului nostru de a fi lider de piata in ceea ce priveste eficienta consumului de combustibil la nivel mondial", a spus Clarke.

    Boss-ul GM North America a confirmat ca prototipul Chevrolet Orlando, prezentat in premiera anul trecut la Paris, va intra in productia de serie in 2010 si va fi comercializat pe piete importante precum cele din Europa si Statele Unite ale Americii. De altfel, la Detroit a fost expus o versiune foarte apropiata de cea de serie a viitorului monovolum cu sapte locuri.

    Prevazut cu cinci usi, Spark a primit un design nou, tineresc atat la exterior, cat si la interior care este reflectat in selectarea culorilor si a materialelor.

    Conceptul Chevrolet Beat, expus la numeroase saloane de pe glob in ultimii doi ani, ofera indicii clare asupra faptului ca Spark va fi un model complet nou comparativ cu predecesorii sai.

    Dezvoltat in mare parte in Europa, Spark va intra in productie la sfarsitul ultimului trimestru din 2009, urmand a fi construit in Coreea de Sud. Vanzarile vor debuta la inceputul anului 2010

    Vizualizari: 1337