rss

Chevrolet Cruze: primele imagini

  1. 22/08/2008
  2. Tags: Chevrolet, Cruze, Opel astra, Paris
    Vezi toate fotografiile (2)
     

    Se pare ca rabdarea nu este o virtute care ii caracterizeaza pe cei de la Chevrolet, de vreme ce americanii au decis sa publice primele imagini ale noului model de clasa compacta Cruze cu o luna si ceva inainte ca masina sa debuteze oficial la Salonul Auto de la Paris.

    Cu atat mai bine pentru noi: ne putem familiariza cu noul produs global al lui GM inca dinainte de ultimul mare eveniment auto al anului, unde oricum vom fi prezenti pentru a va transmite cele mai calde vesti.

    Ceea ce aveti acum in fata ochilor este versiunea europeana a lui Cruze, o masina creata de la zero pentru a fi un model global si care va activa pe pietele din Europa, America de Nord si Asia.

    Mai mult decat atat (si corectand o informatie precedenta), Cruze este primul model GM care foloseste platforma tehnica Delta 2, aceeasi care va sta si la baza viitorului Opel Astra; asadar, fortand un pic nota, daca ne va place modelul Chevy, ar trebui sa privim cu optimisim si succesorul compactei din Ruesselsheim.

    Cert este ca yankeul pare sa-si fi facut temele inainte de a debarca in Europa, iar asta o demonstreaza si gama de motoare care, desi nu rupe gura targului in materie de diversitate, implica si prezenta atat de vitalei motorizari diesel.

    Este vorba de un doi litri de 150 CP si 320 Nm cuplat standard la o cutie manuala cu cinci trepte si optional la una automata cu sase rapoarte, ce va satisface fara probleme setea clientilor ahtiati dupa cuplu si consum redus.

    Intre timp, cei care inca mai cred in Zeul Benzina isi vor putea indrepta atentia spre unul din cele doua agregate de 1,6 si 1,8 litri “sustrase” din uriasul nomenclator al motoarelor globale GM, in stare sa trimita rotilor anterioare 112 CP, respectiv 140 CP.

    Desi nu prezinta mare relevanta pentru noi, merita amintit faptul ca Cruze va fi animat in SUA de un “motoras” supraalimentat de numai 1,4 litri cilindree. Desi probabil ca majoritatea consumatorilor de acolo se vor uita intr-o prima faza la el cu un amestec de jena si umor negru, vestea conform careia propulsorul se multumeste in medie cu doar 6,8 litri de combustibil la 100 km ii va face sa isi schimbe opiniile.

    De fapt, daca stam sa ne gandim mai bine, n-ar fi rau nici aici...

    Vizualizari: 1928