rss

Chevrolet a prezentat Mabliu Hybrid

  1. 07/07/2007
  2. Tags: Chevrolet, Chevy, Malibu Hybrid
    Vezi toate fotografiile (1)
    Replica data de General Motors lui Toyota Prius a fost data cu ocazia meciului All-Star disputat intre vedetele ligii profesioniste americane de base-ball, un eveniment bine ales date fiind zecile de mii de spectatori si a milioanelor de telespectatori care se holbau la acest meci.

    Din pacate insa, se pare ca rezultatul muncii constructorului american nu este nici pe departe atat de spectaculos ca al japonezilor.

    Si asta nu pentru ca Malibu ar arata mai rau dect Prius (la urma urmei, nu multe masini sunt mai urate ca Prius), ci pentru ca insusi sistemul de propulsie benzina-electric (bazat pe un motor de 2,4 litri cu patru cilindri) nu ajuta mai cu nimic natura, consumul inregistrat de masina fiind de 9,8 litri/100 km in oras si de 7,4/100 km in regim de autostrada – cu doar 0,9 litri mai bun decat motorizarea obisnuita.

    Rezultatul slab este cel putin ciudat, dat fiind faptul ca sistemul pus la punct de specialistii lui GM se bazeaza pe franarea regenerativa si pe oprirea motorului pe benzina cand masina este oprita in trafic, motoarele electrice fiind folosite atat ca propulsie, cat si ca ajutoare pe durata acceleratiilor.

    Oricum, asta nu ii va impiedica pe americani sa purceada productia modelului din luna octombrie a acestui an, vanzarile urmand a debuta la scurt timp dupa aceea.
    Vizualizari: 1068