rss

Chevrolet a decis: doar 2.000 de ZR1 pe an

  1. 08/05/2008
  2. Tags: Corvette zr1
    Vezi toate fotografiile (2)

    Tadge Juetcher, inginerul-sef care a condus echipa de dezvoltare a proiectului Corvette ZR1, a jucat in ultima vreme si rolul unui foarte bun agent de marketing, informand in stanga si in dreapta mai tot ceea ce se putea vizavi de potentialul masinii.

    Acum, dupa ce am aflat ca – dupa parerea lui – ZR1 se va sterge pe esapament cu timpul pe care Nissan GT-R l-a obtinut la Nurburgring, Juetcher ne anunta ca trebuie sa ne grabim daca vrem sa punem mana pe o asemenea racheta in viitorul apropiat, fiindca GM nu va produce decat maxim 2.000 de unitati in fiecare an.

    Pretul nu a fost inca stabilit cu exactitate, insa se stie deja ca ZR1, disponibil din vara acestui an, va costa in jurul a 100.000 de $ - de aproape trei ori mai putin decat unul din principalii sai adversari europeni, Ferrari 599 GTB.

    Si ce vom primi de acesti bani se cunoaste destul de clar, insa pentru americani mai era nevoie de inca o informatie vitala: din declaratiile aceuiasi Juetcher, cel mai rapid Corvette va fi si “cea mai economica masina de peste 600 CP din lume”, consumul de combustibil fiind similar cu cel al lui Z06: 9,8 l/100 km in regim de autostrada si 15,7 l/100 km in oras. Acum pot muri fericiti...

    Vizualizari: 977