rss

Chery va produce Alfa 159 in China

  1. 04/08/2007
  2. Tags: Alfa Romeo 159, Chery
    Vezi toate fotografiile (2)
    In acest week-end, Fiat Auto si Chery Automobile vor incheia un acord pe baza caruia va lua fiinta un joint-venture ce va asambla in China unele modele Fiat.

    Primul model asamblat de FIAT Auto (adica de grupul italian ce detine marcile Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari si Maserati) in China va fi Alfa Romeo 159 sedan, urmata probabil de 147 sedan. Aceste masini vor fi vandute numai pe piata chineza.

    Chery este cel mai mare producator de automobile chinezesti (marci locale, nu sub licenta), vanzarile sale depasind 300.000 de unitati anul trecut.

    Potrivit unei surse Fiat, Alfa Romeo 159 va importata initial sub forma de kit-uri si asamblata la Chery. Aceasta metoda este preferata de producatorii vestici implicati in joint-venture-uri cu firme chinezesti, inainte de a fi gasiti producatorii locali de componente calificati.

    Desi pana acum Alfa a fost disponibila in China numai ca model de import, Fiat este implicat activ pe cea mai mare piata potentiala din Asia. Mai exact, marca Fiat si Nanjing Automobile Group Corp au un joint-venture, insa vanzarile acestuia au scazut cu 34,2% de la inceputul anului pana acum, fata de aceeasi perioada a anului 2006.

    Mai mult, potrivit unor surse din cadrul celor doua companii, Fiat intentioneaza sa incheie parteneriatul cu Nanjing Auto, ba chiar foarte repede.

    Chery produce deja motoare pentru masinile FIAT (nu numai pentru unitatile destinate Chinei), iar la inceputul lunii iulie a semnat un acord si cu grupul Chrysler, chinezii producand pentru americani automobile exportate in America Latina si in Statele Unite.
    Vizualizari: 1036