rss

Cerberus ar putea vinde Jeep lui Renault

  1. 20/10/2008
  2. Tags: Chrysler, GM, Jeep, Renault
    Vezi toate fotografiile (2)

    Stim deja ca General Motors si Chrysler sunt in discutii avansate privind o eventuala fuziune, insa ultimele zvonuri sosite din Detroit spun ca, de fapt, Cerberus Capital Management doreste sa “rupa” Chrysler in mai multe bucati, avand in vedere ca si GM nu este interesat decat de anumite parti din rivalul sau.

    Ceea ce nu va fi achizitionat de fostul numar unu mondial va fi vandut unor terte companii, printre care si Renault care, se pare, e interesata de Jeep.

    Nu ar fi pentru prima data cand Jeep si Renault ar fi parteneri: la inceputul anilor ’80, compania franceza intra in alianta cu constructorul in deriva AMC (intre timp, decedat de tot), ce detinea marca specializata in vehicule tot-teren.

    De data aceasta, europenii si americanii si-ar lega in mod direct destinele, insa scopul ar fi in mare masura acelasi: Renault are nevoie de un cap de pod pe piata americana.

    Probabil, daca afacerea va fi incheiata, viitorul ne va rezerva o gama de modele Jeep mai bine fabricate ca cele din ziua de azi, dar si mult mai user-friendly. In sensul rau al cuvantului...

    Vizualizari: 890