rss

Cell Craft G440, solutia futurista pentru traficul bucurestean

  1. 18/12/2007
  2. Tags: Cell craft, G440
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cand plecam de acasa cu masina ne facem calcule pe unde am putea-o lua pentru a evita aglomeratia infernala din traficul bucurestean. Dar, de cele mai multe ori, trebuie sa ne resemnam la gandul ca orice am face tot trebuie sa petrecem ore bune la volan.

    Dictonul "cel mai bine ar fi pe sus" ar putea sa prinda viata intr-un viitor nu foarte indepartat odata cu inventarea masinilor zburatoare. Una dintre solutii ar putea fi Cell Craft G440 concept.

    Am intrat de 8 ani in secolul 21 si inca nu avem astfel de vehicule, dar problema aceasta s-a putea rezolva mai devreme decat ne-am putea inchipui.

    Dr. Paul Moller - inginerul canadian care s-a ocupat 40 de ani pentru dezvoltarea Moller Skycar - si italianul Gino d'Ignazio Gizio - pilot de elicopter si designer al grupului Cell Craft - lucreaza de zor ca sa ne faca viata mai frumoasa prin construirea unor masini zburatoare.

    Ultimul prototip al celor de la Cell Craft, G440 concept, incepe deja sa prinda contur si propune dimensiuni practice si tehnologie ultramoderna.

    Acest concept este prevazut cu sapte locuri, ceea ce inseamna un grad sporit de practicabilitate, desi sa gasesti sase persoane care sa se incumete sa mearga la o plimbare cu tine ar putea fi destul de greu la inceput.

    Cele patru turbine ale lui G440 permit decolarea si aterizarea pe verticala (VTOL - vertical Take off and Landing), viteza mare de deplasare pe orizontala si manevrabilitate usoara.

    Comenzile sunt simplificate, fiind doar doua leviere - pozitionate pe cotierele scaunelor pilotului si ale pasagerului similare cu cele de la masini - care controleaza acceleratia si directia.

    De la mansa stanga se controleaza puterea, iar de la cea dreapta gradul de inclinare si directia. de asemenea, levierul stang este prevazut cu un buton de tip tragaci care permite lui G440 sa roteasca in jurul axei sale.
    Vizualizari: 1063