rss

Cel mai scump A8 din lume

  1. 06/03/2007
  2. Tags: Audi A8
    Vezi toate fotografiile (1)
    Acesta este cel mai scump Audi A8 din lume, construit pentru un client privat a carui identitate nu a fost oficial dezvaluita (se crede ca este vorba de un politician german).

    Cu un pret estimat la 520.000 de euro, limuzina din Ingolstadt este chiar mai scumpa decat un Rolls Royce Phantom sau un Maybach 62, pe care ii depaseste insa in materie de protectie a pasagerilor.

    De data aceasta insa nu este vorba de airbag-uri sau sisteme electronice de securitate activa, ci de un blindaj extrem de eficient, testat de politia criminalistica federala din Germania, ce poate rezista aproape oricarui tip de proiectil.

    Politistii au certificat faptul ca masina intruneste standardele europene B6+ si B7, ceea inseamna ca poate rezista unei rafale cu gloante de 7,62 mm si chiar unui atac cu grenade de mana.

    In plus, limuzina cu ampatament lung este dotata cu tot ceea ce exista in oferta de optionale si este propulsata de motorul vedeta W12, ai carui 450 CP sunt suficienti pentru a nu se simti prea mult masa suplimentara a blindajului. 
    Vizualizari: 5525