rss

Ce trebuie sa faci, pas cu pas, pentru a-ti recupera de anul viitor taxa auto

  1. 10/08/2017
  2. Tags: procedura recuperare taxa auto, recuperare taxa auto, Taxa auto, timbru de mediu
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cum Statul roman nu a dat niciun semn ca face ceva pentru a restitui taxa auto, Uniunea Europeana a fost nevoita sa intervina si sa ameminte Romania cu o procedura de infringement.

    In aceste conditii, autoritatile anuntau in urma cu cateva zile ca au gasit in sfarsit o modalitate prin care romanii sa-si primeasca inapoi banii luati ilegal. Acum, a venit momentul sa aflam procedura exacta pe care va trebui sa o urmeze fiecare persoana aflata in aceasta situatie.

    Intai de toate, va trebui completata o cerere tip de restituire, care va fi mai apoi adaugata la dosar impreuna cu documentul doveditor al platii taxei in copie sau original. Mai apoi, la acelasi dosar vor trebui atasate copia cartii de identitate a vehicului dar si cea a certificatului de inmatriculare.

    Formatul cererii tip va fi aprobat in 15 zile, iar dosarul cu documente trebuie depus la ANAF cel tarziu in 31 august 2018. Aceeasi institutie mentioneaza ca, in cazul dosarelor din instanta pentru care au fost deja emise decizii de solutionare, banii se restituie in termen de 120 de zile de la data intrarii in vigoare a normelor metodologice.

    Pentru ceilalti, statul va restitui banii in functie de tipul taxei, dupa cum urmeaza: cei care au platit pana la introducerea timbrului de mediu in 2013, isi vor primi banii inapoi in intervalul 1 ianuarie 2018 - 31 decembrie 2018.

    Persoanele care au achitat timbrul de mediu dupa aceasta data, isi vor recupera taxa in perioada 1 septembrie 2018 - 31 martie 2019. In plus, proprietarii vor primi si o dobanda de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere, sau mai exact, 7.3% pe an.

    Vizualizari: 4257
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »