rss

Ce rol joaca femeia in designul si producerea unei masini?

  1. 04/02/2009
  2. Tags: Femei, Masini
    Vezi toate fotografiile (1)

    Este adevarat ca atunci cand vedem super masini ne gandim ca designerii acestora sunt niste tipi cool, cu atitudine, insa in ultimul timp s-ar putea sa se mai schimbe un pic lucrurile. Oamenii din industrie vorbesc tot mai des despre motivul pentru care femeile ar folosi o masina, despre doleantele lor legate de siguranta, stabilitate si despre moda. Merg chiar pana intr-acolo incat folosesc echipe de ingineri-femei si apeleaza la femei pentru a contribui la alegerea culorilor si formei autoturismelor.

    Pentru femei, masina joaca roluri diferite in viata ei, dar nu multe dintre ele se vad conducand un monovolum pentru mamici. Ok, multe dintre femei transporta copiii, cateii si cumparaturile pe bancheta din spate, insa cu toate acestea ele se considera persoane cu fler si nu personal din cadrul departamentului de transport.

    Tot mai multe femei sunt independente. Au bani si au din ce in ce mai multa incredere in sine. Daca le combinam pe cele doua vom obtine din ce in ce mai multe femei dornice sa-si aleaga autovehiculul proprietate-personala. Exista si la noi femei care castiga mai mult decat sotul, asa ca in alegerea masinii ele vor tine cont de puterea de convingere a copiilor si de parerea partenerului, dar de cele mai multe ori acestea vor avea cuvantul final.

    Femeilor le pasa de mediul inconjurator si de banii cheltuiti?!
    Barbatii s-ar putea sa doreasca sa apese pedala pana la podea, dar pentru cel putin 20% dintre femei consumul de combustibil joaca un rol esential. Daca ar fi sa alaturam acesti 20% cu faptul ca femeile reprezinta 60% din populatie si acestea sa-si caute pentru a cumpara o masina online, cea mai des intalnita intrebare ar fi: “cat pot sa ma deplasez cu un plin?” sau “Cat consuma in oras?”. Aceste intrebari provoaca dealerii si companiile auto sa ia aspectul in serios si sa tina cont de dorintele femeilor. Masina va trebui sa poata mai mult decat “sa te duca pana acolo si inapoi”.

    Femeile isi iubesc familiile. In timp ce pentru barbati siguranta este data de viteza, stil si status, grija femeilor pentru siguranta este esentiala.
    Oricum, daca s-ar face un studiu amanuntit, s-ar constata ca pentru majoritatea femeilor care si-ar cumpara masini primeaza siguranta, urmand imediat apoi stilul.

    Daca in urma cu cativa ani, nu vedeam pe strazi prea multe femei la volanul unei masini, acum femeia a devenit un client pretios pentru dealeri si chiar pretentios. Drept urmare, si producatorii ,dar mai ales designerii de autoturisme probabil vor tine cont de acest aspect tot mai mult pe viitor.

     

    Vizualizari: 1535