rss

Catamaran inspirat de Audi R8 de la Vizualtech

  1. 01/10/2008
  2. Tags: Audi R8, V10, Vizualtech
    Vezi toate fotografiile (4)

    In general, lumea remarca in designul unui supercar influente de sorginte naturala, precum un fenomen meteorologic sau trasaturile unui animal de prada, dar suedezii de la Vizualtech sunt ceva mai speciali.

    Pentru ei, Audi R8 tinde sa se transforme intr-o barca de viteza si au fost asa de convinsi de chestia asta, incat au transpus in realitate produsul imaginatiei lor.

    Elementele de stil preluate de la bolidul din Ingolstadt sunt evidente odata ce privirile au trecut de botul suplu si alunecos: de la “montantul” A si pana in spate, catamaranul Vizualtech seamana ca doua picaturi de apa cu posteriorul lui R8, mai putin rotile.

    Arcul de cerc descris de plafon si stalpul C, prizele de aer desenate precum o lama de ras si chiar tematica bicolora a profilului sunt identice sau aproape identice cu ale masinii Audi.

    Suedezii si-au permis doar o abatere de la regula: usile au deschidere verticala in stil “Gullwing”, spre deosebire de cele normale ale lui R8.

    Din pacate, motorizarea acestui superb produs nautic nu este asigurata de un V10 de 500 CP, ci de un biodiesel de aproximativ 320 CP; cu toate acestea, viteza pe o suprafata atat de uda este departe de a fi una de neglijat: 180 km/h. Shiver me timbers...

    Galerie foto aici.

    Vizualizari: 1157