rss

Cat de atractiva este Romania pentru hotii de masini

  1. 09/11/2011
  2. Tags: Masini, Romania
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romania se afla pe ultimul loc intr-un top al celor mai atractive tari pentru hotii de masini. La polul opus se afla Luxemburg, potrivit unui studiu realizat de Econtext, pe baza statisticilor din 2010, furnizate de autoritatile rutiere din statele europene.

    In ciuda aparentelor, in Romania se fura cele mai putine masini raportat la numarul de locuitori. Pe primul loc se afla Luxemburg, cu 4,3 masini la mia de locuitori. Urmatoarele pozitii sunt ocupate de Franta si Italia, cu o medie de 3,9 masini "sustrase" la mia de locuitori.

    Dupa cum se poate observa, hotii de automobile prefera tarile din Europa de Vest, unde nivelul de trai este mult mai ridicat, iar masinile sunt mai scumpe. Totusi, exista o exceptie: Germania ocupa locul 23.

    Pe prima pozitie in topul oraselor unde se declara cele mai multe furturi de masini se afla Catania, din Sicilia. In orasul italian s-au furat anul trecut 25,3 de maşini la mia de locuitori. Recunoscute pentru mafia locala,  Napoli si Palermo continua lista oraselor periculoase pentru proprietarii de automobile luxoase.

    In Europa de Est, cea mai riscanta metropola este Praga, capitala Cehiei. De altfel, Praga este singurul oras est-european clasat in primele 10 locuri. Lista oraselor est-europene continua cu Sofia.

    In alta ordine de idei, Bulgaria este cunoscuta pentru problemele pe care le intampina soferii care traverseaza tara.

    Pe ultimele pozitii se afla Cipru si Romania, tari unde se fura cele mai putine masini raportat la numarul de locuitori. Spre deosebire de Luxemburg, Franta sau Italia, aici parcurile nationale sunt imbatranite, deci prea putin atractive pentru hoti.

    Vizualizari: 3266