rss

Carver One se pregateste de Geneva

  1. 18/02/2007
  2. Tags: Carver One
    Vezi toate fotografiile (2)
    In prima saptamana a lunii martie vizitatorii salonului auto organizat anual in Elvetia vor avea ocazia sa admire pentru prima data versiunea de serie a triciclului Carver One, o combinatie unica intre stabilitatea unei masini si dinamica unei motociclete, produsa in Olanda

    Carver One se va putea conduce in mod normal cu un permis obisnuit de categoria B, dar in unele tari va trebui sa te asiguri ca este posibil acest lucru.

    Si asta pentru ca aceasta masina nu seamana cu nimic altceva vazut pana acum de un om al legii: ea ofera doua locuri pozitionate unul in spatele celuilalt, astfel incat senzatia traita la bordul ei sa fie similara cu cea din saua unei motociclete.

    Totusi, indiferent cat de mult v-ati apleca pe curbe (sistemul DVCDynamic Vehicle Control – va inclina caroseria vehicului in viraje in functie de viteza oriunde pe intervalul 0-45 de grade), rotile din spate vor pastra pozitia verticala, in timp ce roata fata, solidara cu miscarea cabinei, va permite in acest situatii viteze similare cu ale unui Ferrari.

    Aceasta performanta este cu atat mai laudabila cu cat Carver One este departe de a avea un motor pe masura celor dezvoltate de celebra marca din Maranello.

    Triciclul olandez este propulsat de un agregat turbo cu patru cilindri de numai 660 cmc, ce furnizeaza 68 CP si 100 Nm. Totusi, ciudatul vehicul mai are un as in maneca: o greutate de doar 670 kg, ceea ce inseamna un raport CP/greutate rezonabil: peste 100 CP/tona.

    Datorita lui, Carver One inregistreaza timpi respectabili pe proba de acceleratie 0-100 km/h si asta in conditiile in care nu veti nevoiti sa renuntati la confort:: masina vine dotata cu CD player cu MP3, sistem de navigatie si suport pentru bagaje cu o valiza pe masura sa.

    Toate acestea nu ar insemna insa nimic daca masina nu ar avea si un pret decent. Iar olandezii au inteles asta, propunand un „scor” de 45.000 de $ in Statele Unite (vreo 30.000 de euro aici). Party up...
    Vizualizari: 982