rss

Care este mai buna: MOTORINA sau BENZINA?

  1. 19/10/2017
  2. Tags: Benzina, Diesel, masina diesel, Motorina
    Vezi toate fotografiile (1)

    Soferii din Romania sunt impartiti in doua tabere: cei care conduc o masina pe benzina si cei care conduc o masina diesel. Toata lumea spune ca masina pe care o conduce el e cea mai buna. Dar tu ce parere ai?

    Masinile diesel

    Avantajul masinilor diesel este, de departe, consumul redus. Pentru asta isi si cumpara lumea masini diesel, ca sa consume putin in timp. Un alt avantaj este ca masinile diesel au cuplu de la turatie joasa, iar in traficul urban acest lucru este un mare avantaj. De exemplu, poti pleca de pe loc doar ridicand pedala de ambreiaj si motorul nu va muri.

    Ca dezavantaje ale masinilor diesel enumeram pretul de achizitie mult mai mare la o masina noua. Urmeaza intretinerea mai costisitoare in timp, adica filtre, injectoare, bujii, revizie la turbina, poate chiar si un filtru de particule, o valva EGR si asa mai departe. Cert este ca, in timp, intretinerea unei masini pe motorina costa mai mult ca cea a unei masini pe benzina.

    Trebuie mentionat si faptul ca acum, datorita motoarelor turbo-diesel, performantele intre masini pe benzina si pe motorina sunt cam egale. Acum vreo 15-20 de ani toata lumea spunea ca masinile diesel nu alearga si nu demareaza. Acum nu mai este cazul.

    Masinile pe benzina

    Sunt mai ieftine la achizitie in primul rand. Diferenta este cam de 1000 de Euro la automobilele din clasa ieftina si poate creste zdravan la cele din segmentul mediu si premium. Alt avantaj demn de luat in seama este ca masinile pe benzina au intretinere ieftina in timp si mai putine piese care se pot strica. La fel de important este si ca o masina pe benzina poate fi trecuta pe GPL pentru a beneficia de un consum scazut, poate chiar mai mic (in bani) ca o masina diesel.

    Inca un avantaj care se pare ca este din ce in ce mai demn de luat in seama al masinilor pe benzina este ca benzina nu pare sa fie persecutata de legile anti-poluare asa cum este motorina. Unele orase au anuntat ca interzic accesul masinilor diesel in urmatorii ani, ceea ce face ca aceste motorizari sa nu mai fie asa de cautate. Insa despre benzina, nimic, asadar, prezinta mai multa incredere pe termen lung.

    La avantaje mai trecem motorul mult mai silentios ca unul diesel si lipsa vibratiilor.

    Ca dezavantaje ale masinilor pe benzina enumeram consumul crescut, lipsa de cuplu la turatie mica si... cam atat. In general, ceea ce inseamna avantaj pentru unul, reprezinta un dezavantaj pentru celalalt. Insa totul tine, pana la urma de ceea ce ai nevoie. In general, cine face multi kilometri cauta o masina diesel ca sa aiba consum mic si sa-si scoata cheltuiala pe termen lung. Cine nu face kilometri multi, alege benzina.

    Tu ce parere ai? Ce preferi?

    Vizualizari: 10265
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »