rss

Care este cea mai buna marca germana?

  1. 01/02/2018
  2. Tags: Audi, BMW, Masini germane, Mercedes, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Romanii au avut din totdeauna o pasiune pentru masinile germane. Poate si pentru ca, inainte de '90, toata lumea auzea ca in Germania de Vest se faceau lucruri de calitate care te tineau o viata, inclusiv masini, la care noi am avut acces abia in 1990. Toata lumea fugea dupa Revolutie in Germania sa-si ia masini nemtesti. Astfel, de atunci si pana azi, masinile germane au ramas preferatele romanilor. Dar care, mai exact?

    Volkswagen este marca cea mai cumparata in Romania ultimilor 5 ani. Si a fost in preferintele soferilor romani mereu. A fost si este marca germana cea mai accesibila, cea mai populara si cea mai cumparata. Chiar daca, in ultima vreme, grupul VAG a cam dat-o in bara si cu unele motorizari pline de defecte de fabricatie, dar si cu scandalul Dieselgate, popularitatea marcii nu a scazut. Volkswagen este si azi marca cea mai cumparata, atat de noua, cat si la second-hand.

    Opel este o alta marca accesibila, dar departe de popularitatea Volkswagen. Modele precum Vectra, Astra si Corsa sunt in numar mare pe strazi, ceea ce inseamna ca sunt masini fiabile care au trecut proba timpului. Acum Opel produce multe variante de SUV-uri de dimensiuni diverse, adresandu-se unei piete din vest, insa romanii inca nu sunt pregatiti sa adopte aceste caroserii in numar mare.

    Urmeaza marcile premium de masini germane, BMW, Audi si Mercedes-Benz. Nu vorbim de Porsche, o marca targetata catre cei cu bani multi. Asadar, BMW, Audi si Mercedes sunt cele trei marci mereu rivale, mereu luptandu-se umar la umar ca sa ajunga in varf. Aici este imposibil sa compari cele trei marci, deoarece fiecare ii are pe fanii sai. Pe partea masinilor second-hand insa, BMW castiga detasat, fiind urmat de Audi si Mercedes. In cazul marcii bavareze, romanii au si o pasiune demonstrata fata de sigla alb-albastru, pasiune ce a s-nascut din pedigree-ul sportiv al marcii. Toti tinerii viseaza azi la un BMW.

    Asadar, daca tragem linie, care este cea mai buna marca germana? Nu dintr-un singur punct de vedere, ci din orice punct de vedere. Nu conteaza ca este premium sau de buget, performanta sau de oras. Dupa experienta si parerea ta, ce marca nemteasca trebuie sa fie pe primul loc?

    Vizualizari: 14046