rss

Caparo T1 e aproape gata

  1. 26/03/2007
  2. Tags: Caparo T1
    Vezi toate fotografiile (2)
    Cel mai extrem supersport de strada din istorie se afla la cateva luni distanta de dezvelirea oficiala, ce va avea loc in aceasta vara. La lansarea sa, incredibilul Caparo T1, construit dupa specificatiile din Formula 1, va afisa un raport putere/greutate cu mult peste magicul prag de 1000 CP/tona.

    Dezvoltata pe parcursul a 12 luni de munca asidua, masina va avea o putere mai mare decat se declarase initial, dar la aceeasi masa prorprie. In loc de 500 CP, motorul V8 de 3,5 litri aspirat poate ajunge acum la circa 700 CP, ceea ce inseamna ca, luand in calcul si greutatea de numai 500 kg, rezulta un raport putere/greutate de 1400 CP/tona!

    Ca urmare, ne este usor sa ne imaginam acceleratii de Sukhoi-31 si o viteza maxima care, desi a trecut in plan secund pe lista de prioritati a inginerilor (dupa acceleratie si numarul G-urilor in viraje), va lasa probabil majoritatea elitei acestui segment cu ochii in soare.

    „Date fiind puterea motorului, masa mica a masinii, designul inteligent al sasiului, si aerodinamica foarte eficienta, T1 are o valoare exceptionala pentru un vehicul de clasa mondiala ultraexclusivist... si niste performante extraordinare in maaterie de performanta, manevrabilitate si siguranta”, a declarat Sean Butcher, directorul comercial al celor de la Caparo.

    Si n-a mintit: cand va „ateriza” in show-room-uri, T1 va afisa o eticheta cu doar 250.000 de euro – bani cu care, in acest caz, putem spune ca nu iti iei decat un Murcielago...
    Vizualizari: 996