rss

Camionul electric Tesla va fi dezvaluit in septembrie, cu o autonomie reala de aproximativ 483 km

  1. 28/08/2017
  2. Tags: truck
    Vezi toate fotografiile (1)

    Tesla va dezvalui un camion electric in septembrie, cu o gama reala intre 322 si peste 483 km. Vestea vine dupa ce o sursa apropiata brandului a vorbit saptamana trecuta cu agentia de stiri Reuters.

    Reuters confirma rapoartele anterioare ca noul camion Tesla va fi lansat luna viitoare, adaugand informatii suplimentare despre intervalul de asteptari si viitoarele iteratii ale modelului. Potrivit lui Scott Perry, un executiv al operatorului de flote Ryder System Inc., care se presupune ca s-a intalnit cu producatorul la inceputul acestui an, Tesla va porni cu un model de gama mica, inainte de a se extinde mai tarziu la rivalele cu platforma lunga, capabile sa depaseasca 1.600 de kilometri cu o singura incarcare.

    Perry a declarat ca s-a intalnit cu oficialii de la Tesla la inceputul acestui an pentru a discuta despre tehnologia fabricii de automobile din Fremont, California.

    "Dincolo de poarta, acolo vor incepe", a declarat Perry pentru Reuters, care a sugerat ca primul camion Tesla va fi un  camion cu o "cabina de zi", fara sectiune de dormit, asa cum se intalneste in multe camioane din SUA si Europa. Tesla va adauga cabina de dormit mai tarziu.

    Imaginea prezinta un design mult mai fluid decat la majoritatea autovehiculelor grele de aceasta dimensiune, vizand probabil cresterea aerodinamicii. Musk a descris camionul ca fiind agil in rulare, desi este foarte putin probabil ca vom vedea cifre despre sprintul 0-100 km/h. Intelegem ca intentia este ca autocamionul Tesla sa se potriveasca gamei si cuplului unui cap tractor traditional diesel care, dat fiind ceea ce stim despre gama de masini electrice in comparatie cu masinile cu motor conventional, pare ambitioasa.

    Expansiunea modelului Tesla este in plina desfasurare. Pe langa modelul S, modelul X si modelul 3 recent dezvaluit, vom avea in curand un SUV model Y si un camion pick-up care se va alatura gamei.

    Este posibil ca acesta sa fie si ultimul proiect sub conducerea lui Elon Musk. Zvon-uri  de ultima ora arata ca Elon Musk va parasi compania Tesla din mai multe motive;

    1. In 2013 el spunea ca va parasi compania dupa lansarea Modelului 3.
    2. Stocul sau de idei este plin, acum Tesla lasandu-i putine stimulente pentru a ramane director executiv.
    3. Are multe alte initiative pe care le-a inceput in ultimii ani (de exemplu, The Boring Company, Neuralink), iar SpaceX creste de la o zi la alta intr-un ritm extraordinar. Drumul pe Marte este obiectivul sau principal si nimic nu il va impiedica in acest demers, chiar si rolul sau la Tesla.

    Este aproape sigur ca Musk va ramane in board-ul Tesla, daca/atunci cand va pleca. Toate sursele afirma ca Musk isi va anunta intentia, mai repede decat se asteapta toata lumea.

    Vizualizari: 1033