rss

Callaway C16 vine la Pebble Beach 2007

  1. 24/07/2007
  2. Tags: Callaway C16, Speedster
    Vezi toate fotografiile (1)
    Luna viitoare, insorita California va organiza o noua editie a concursului de eleganta Pebble Beach, una dintre cele mai prestgioase competitii de acest gen din lume.

    Ca invitat, Callaway va profita de pe urma evenimentului pentru a prezenta noul C16 Speedster, o barchetta derivata dintr-un Corvette C6 propulsata de un V8 supraalimentat de 700 CP.

    Masina se inspira mult din designul bolizilor “decapitati” de acum patru-cinci decenii, propunand o caroserie construita manual din aliaje usoare, fara nici un fel de acoperis deasupra capetelor, doar doua deflectoare de vant stand intre fetele (si frezele) pasagerilor si tornada iscata inaintea lor.

    Extrem de bine profilat aerodinamic si, in acelasi timp, foarte elegant, roadsterul nu va avea nici o problema in a atinge performante dinamice ameitoare, mai ales ca V8-ul de 6,2 litri reuseste sa produca, in afara celor 700 CP, un cuplu maxim zdrobitor, de 895 Nm.

    Cine va avea putin (mai mult) curaj, va putea testa acceleratia 0-100 km/h, despre care Callaway spune ca se consuma in doar trei secunde, precum si viteza maxima de peste 320 km/h.

    Cum era de asteptat, trenul de rulare a fost la randul sau pus pe aceeasi lungime de unda cu noile performante ale masinii, propunand un set de suspensii Eibach ajustabile pe zece directii diferite, jante din magneziu de 19 inch pe fata si 20 inch pe spate, precum si un sistem de franare performant, cu discuri de 355 mm actionate de etrieri cu sase pistonase pe fata.

    Masina va fi pusa in vanzare din aceasta toamna la un pret nu mai mic de 305.000 de $, insa cel ce va dori sa fie ceva mai special decat specialul se va lupta sa puna mana pe exemplarul cu numarul unu, adica exact cel care va fi expus la Pebble Beach Concorus d’Elegance.
    Vizualizari: 988