rss

Cadillac vrea totusi un sedan de lux

  1. 26/02/2007
  2. Tags: Cadillac Sixteen
    Vezi toate fotografiile (2)
    Nu cu mult timp in urma, chiar inainte de dezvelirea noului CTS, sefii marcii premium GM au declarat ca nu va exista un model de serie bazat pe uriasul Sixteen.

    Acum insa, vicepresedintele numarului unu mondial, Bob Lutz, spune ca se gandesc serios la un automobil ulltraluxos.

    Masina ar urma sa concureze modele europene precum BMW Serie 7 sau Mercedes S-Klasse, platforma tehnica folosita urmand a fi cea a viitorului Chevrolet Camaro.

    Viitorul Caddy de lux ar putea avea motoare cu mai mult de 8 cilindri si chiar tractiune integrala, intocmai ca actualul STS, iar designul sau s-ar putea inspira dupa cel al conceptului Sixteen (foto).

    Flexibilitatea de care trebuie sa dea dovada platforma lui Camaro este, se pare, principalul motiv pentru care lansarea coupe-ului Chevrolet este atat de intarziata.

    Initial dezvoltata de Holden in Australia pentru sedan-ul Commodore, platforma a fost intens modificata inca de la inceput pentru a deveni o arhitectura globala.

    Lutz are insa si alte planuri in ceea ce priveste limuzinele de talie mare: pe viitor, acestea ar putea fi propulsate de motoare mai mici supraalimentate, solutie care ar imbunatati considerabil consumul de combustibil.

    Guru GM l-a dat ca exemplu pe proaspat lansatul Pontiac G8, ce ar putea primi motorul cu patru cilindri al lui Cobalt, dopat cu o turbina pentru a atinge undeva in jurul valorii de 280 CP.
    Vizualizari: 1021