rss

Cadillac CTS-V, pretuit la 59,995 de $

  1. 18/10/2008
  2. Tags: BMW , BMW, Cadillac, CTS-V, V8
    Vezi toate fotografiile (1)

    Sosit in vremuri negre pentru industria auto americana, Cadillac CTS-V parea sa nu aiba nici un fel de atu care sa ii faca pe yankeii disperati de amploarea pretului la benzina sa dea buzna in showroom-urile dealerilor.

    Intre timp insa, economia in regres a permis existenta unui (singur) lucru bun: preturile la petrol au luat-o vertiginos la vale, iar asta ar putea fi exact gura de oxigen de care avea nevoie un supersedan cu motor V8 pretuit la nici 60.000 de $.

    Contra unei sume care, convertita in banii nostri, ti-ar aduce in garaj maximum un BMW Serie 3 echipat decent, Cadillac pune la bataie un V8 de 6,2 litri supraalimentat, capabil de 556 CP si 747 Nm – mai mult decat oricare dintre competitorii sa directi cu exceptia lui Audi RS6.

    Consecinta directa a muntelui de forta pravalit asupra rotilor posterioare, CTS-V accelereaza de la 0 la 100 km/h intr-un timp similar cu al unor masini de aproape 10 ori mai scumpe: 3,9 secunde.

    Initial gresit interpretat drept un sedan dedicat in exclusivitate pietei din SUA, CTS-V va ajunge in final si in Europa; nu va asteptati la o simpla conversie a pretului in dolari intr-unul in euro, insa chiar si o eventuala asociere a sumei de mai sus cu moneda europeana tot va plasa cel mai rapid Caddy din istorie in zona chilipirurilor.

    Vizualizari: 1153