rss

Cadillac CTS-V este un BMW M5-killer!

  1. 27/08/2008
  2. Tags: BMW , BMW, Cadillac, CTS-V, M5
    Vezi toate fotografiile (1)


    GM, de cand s-a apucat de dezvoltarea lui CTS-V, a anuntat ca acesta il va detrona pe BMW M5, iar cei 556 CP de pe cartea de vizita a varfului de gama american au dat greutate acestei afirmatii.

    Intre timp au fost efectuate si primele masuratori de precizie, iar rezultatele par spectaculoase, desi ramane de vazut daca feeling-ul BMW va putea fi dovedit.

    Dar sa vedem cifrele seci.
    0-100 km/h dureaza doar 4,6 secunde, in timp ce primii 400 de metri sunt parcursi in 12,5 secunde - mai bine decat M5, dar si E63 AMG.
    Ambele modele germane sunt invinse si la testul de franare, in medie cu aproape 2 m!

    Fireste, toate aceste probe sunt punctele forte ale masinilor americane, care pierd in mod clar in fata europenilor cand vine vorba de dinamica.
    Dar n-a fost cazul acum, caci CTS-V s-a dovedit mai bun si la acest capitol, fiind capabil de acceleratii laterale de aproape 1G si o viteza medie de 114 km/h la proba de slalom (fata de 109,6 kmh - BMW; 104 km/h - Mercedes).

    Deci, o victorie asupra rivalilor europeni, dar sa nu uitam ca CTS-V este supraalimentat (cu un compresor), iar acestia din urma au motoare aspirate. Comparativul corect ar fi fost intre CTS-V si urmatorul BMW M5 (aici si aici), care va fi turbo.

    Vizualizari: 1054