rss

Cadillac BLS va avea versiune combi

  1. 12/03/2007
  2. Tags: Cadillac BLS, Combi, Wagon
    Vezi toate fotografiile (2)
    Marca premium a lui GM doreste sa conteze mai mult pe piata europeana si este gata sa faca prima miscare in acest sens, pregatind un adversar pentru BMW Serie 3 Touring, Audi A4 Avant si viitorul Mercedes C-Klasse T-Modell.

    BLS Wagon va fi primul break din istoria de 104 ani a constructorului american si va fi construit in Suedia alaturi de sedan.

    BLS este construit pe platforma tehnica a lui Opel Vectra si Saab 9-3 si este dotat astfel incat sa se ridice la inaltimea segmentului in care activeaza. Totodata, este si cel mai cerut model Cadillac din Europa.

    Yankeii cred acum ca versiunea combi ar putea ajunge sa acapareze pana la 50% din vanzarile modelului, care a totalizat 1.300 de unitati din totalul de 3.000 comercializate anul trecut.

    Masina va apare in showroom-uri spre finalul acestui an si va avea o oferta de motorizari ce va include atat diesel-ul de 1,9 litri si 150 CP, cat si propulsorul V6 supraalimentat de 2,8 litri, capabil de 255 CP.

    Motoarele vor fi cuplate fie cu cutii de viteze manuale cu cinci trepte, fie cu unele automate cu sase, tractiunea urmand a se face, normal, pe puntea fata.
    „Credem ca se va vinde bine pe mahoritatea pietelor europene, unde consumatorii vor un grad ridicat de versatilitate si functionalitate in vehiculele lor de lux”, a declarat managerul general al celor de la Cadillac, Jim Taylor.

    Mai mult, la salonul auto de la Geneva, insusi Bob Lutz, vicepresedintele si guru celor de la GM, a aruncat manusa producatorilor germani declarand ca aceasta marca „trebuie sa redevina cea mai buna din lume”.
    Ei bine, in aceasta privinta mai e ceva de munca, dar recentul lansat Cadillac CTS diesel (propulsat de un V6 de 2,9 litri si 250 CP dezvoltat impreuna cu VM Motori) ne demonstreaqza ca cei de peste Ocean au inceput sa inteleaga cam ce le trebuie pentru a gasi cheia succesului pe Batranul Continent.
    Vizualizari: 1015