rss

Bush nu mai vrea petrol

  1. 24/01/2007
  2. Tags: George Bush, Petrol
    Vezi toate fotografiile (2)
    Presedintele Statelor Unite, George Bush, a uitat pentru o clipa de ce a intrat cu tancurile in Irak, devenind un fervent sustinator al etanolului – combustibil pe care il vede un substituent al petrolului intr-un viitor foarte apropiat.

    In cadrul raportului anual State of the Union, texanul a declarat ca doreste ca productia combustibililor alternativi sa ajunga la 35 de miliarde de galoane pe an pana in 2017 – de 5 ori mai mult decat la ora actuala.

    Ambitiile lui ajuta neindoielnic Mama Natura, dar si pe cei trei mari constructori din Detroit, ai caror presedinti au facut lobby pentru etanol pe tot parcursul lui 2006, atat la Casa Alba, cat si in cadrul Congresului.

    Ei au promis ca, daca guvernul asigura o mai mare disponibilitate pentru etanol, concernele pe care le conduc sunt gata sa faca jumatate din masinile construite capabile sa mearga cu E85 („Big 3” au fabricat deja aproximativ 6 milioane de asemenea masini, dar din cauza insuficientei combustibilului, ele functioneaza aproape in exclusivitate cu benzina).

    De asemenea, Bush si administratia americana are de gand sa umble si la legile privind consumul mediu de combustibil al vehiculelor, care, in cazul autoturismelor, nu au mai suferit schimbari dn 1990. Call 911...
    Vizualizari: 844