rss

Busch Series: Victorie controversata pentru Montoya

  1. 11/03/2007
    Vezi toate fotografiile (1)
    Locurile 39, respectiv 40, in primele doua curse ale stagiunii. Acestea erau rezultatele lui Juan Pablo Montoya inaintea etapei de la Ciudad de Mexico, contand pentru NASCAR Busch Series.

    Cu toate acestea, columbianul a izbutit victoria si, chiar daca a obtinut-o intr-o maniera controversata, dupa un accident cu colegul sau, Scott Pruett, intra in istorie, fiind primul latino-american care se impune intr-o cursa americana de stock-car.

    In plus, Montoya este primul non-american care invinge in Busch Series de la Ron Fellows incoace (acesta s-a impus in 2001 la Watkins Glen).

    Plecat al treilea, Montoya a preluat conducerea in turul 4. Apoi insa a pierdut suprematia, iar in turul 45, cand probleme la alimentare l-au silit sa opreasca la boxe, parea ca va rata din nou un rezultat mare.

    A revenit in frunte, dar, in turul 45, au reaparut problemele tehnice, fostul pilot de F1 reintrand in curs ape locul 19. Montoya a recuperate insa fantastic, iar in turul 72, a dat lovitura de gratie.

    Masina sa a atins-o pe aceea a lui Pruett, iar aceasta a intrat in tete-a-queue. Montoya a tasnit in frunte si nimeni nu l-a mai putut ajunge, astfel ca Juan Pablo a castigat cursa si un cec valorand  peste 125 de mii de dolari.

    Pruett a fost furios: ''A fost o manevra lipsita de fair-play. Nici macar nu trebuia sa incerce asa ceva”. Cei doi si-au vorbit insa si, chiar daca a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a cincea, americanul spune ca Juan Pablo si-a cerut scuze si ca din afirmatiile sale si-a dat seama ca manevra n-a fost intentionata.

    Montoya are la activ 7 victorii in 95 de curse in F1, victoria in Indy 500 (2000) si titlul de campion in Champ Car. Acum spera sa adune rezultate bune si in NASCAR, propunandu-si ca intr-o perioada cat mai scurta sa devina campion si in aceasta serie.

    Telcel Motorola Mexico 200

     1.  Juan Pablo Montoya   Dodge      
     2.  Denny Hamlin             Chevrolet  
     3.  Boris Said                    Dodge
     4.  Carl Edwards              Ford
     5.  Scott Pruett                  Dodge
     6.  Jason Leffler               Toyota
     7.  Jorge Goeters             Ford
     8.  Marcos Ambrose        Ford
     9.  Adrian Fernandez      Chevrolet
    10.  Jon Wood                  Ford 
    Vizualizari: 429