rss

Bulgaria: Preturile la carburanti au fost inghetate

  1. 24/03/2011
  2. Tags: Bulgaria, carburanti, Romania
    Vezi toate fotografiile (1)

    Vecinii bulgari se bucura de stagnarea preturilor la carburanti, masura luata in urma unui acord intre autoritatile de la Sofia si Lukoil, cel mai mare producator de produse petroliere din Bulgaria. Astfel, la pompele de peste Dunare tarifele vor ramane aceleasi timp de o luna de zile.

    Alte companii ar putea urma exemplul, guvernul bulgar purtand discutii in acest sens cu jucatorii de pe piata petroliera locala. Totodata, termenul de o luna ar putea fi prelungit. Oficialitatile bulgare justifica acest gest prin amintirea situatiei economice a tarii si grija fata de consumatori.

    Pentru ca preturile sa scada, guvernul vecin va implementa si alte masuri, precum eliminarea obligatiei de a introduce biocomponente in benzina si motorina de pe piata. De aceste masuri nu se vor bucura doar bulgarii, ci si romanii de langa granita.

    Tarifele produselor petroliere au inregistrat cresteri spectaculoare in intreaga lume in ultima perioada, in urma tensiunilor din Orientul Mijlociu si Nordul Africii. Aceste evenimente s-au reflectat in pretul final la pompe.

    Nici in Romania situatia nu este roz, pretul benzinei atingand pragul psihologic de 6 lei/litru.

    Vizualizari: 5051