rss

Bugatti Veyron Grand Sport: primele imagini

  1. 02/08/2008
  2. Tags: Veyron grand sport
    Vezi toate fotografiile (3)
    Compania franco-germana a luat pe toata lumea prin surprindere, prezentand cu doar doua saptamani inainte de debutul oficial fotografii ale versiunii cabrio a lui Veyron, denumita destul de bizar Grand Sport.

    Masina se va arata “in carne si oase” la prestigiosul festival Pebble Beach Concours d’Elegance de pe 16 august, alaturi de cele mai reusite modele din punct de vedere al designului din istoria industriei auto.

    Probabil cel mai spectaculos Veyron dintre toate cele patru editii speciale care l-au precedat – Pur Sang, Sang Noir, Pegaso si Faberge –, Grand Sport are ca principal punct de atractie plafonul detasabil... pe care proprietarul va trebui sa il lase acasa in caz ca doreste sa faca o plimbare cu vantul in freza (ca urmare, o informare temeinica de natura meteorologica este imperios necesara inainte de fiecare calatorie).

    Potrivit sefului pe probleme de comunicare al constructorului din Molsheim, aceasta a fost singura optiune pe care au putut sa o ia in considerare, din cauza spatiului restrans pe care l-au avut la dispozitie; totusi, exista si o parte plina a paharului: cu plafonul montat, Veyron isi recapata aproape toata rigiditatea structurala initiala.

    Aceasta este de fapt si cel mai mare dusman al lui Grand Sport, masurile de intarire a constructiei ingreunand si mai mult bolidul.

    Deocamdata nu stim inca daca masina mai este in stare sa atinga 407 km/h, insa este clar ca performantele generale nu prea au cum sa fie la fel de bune ca ale coupe-ului, chiar si cu un motor de 1.001 CP sub capota.

    Ceea ce va interesa foarte putin pe milionarii ce vor licita la Pebble Beach pentru exemplarul cu numarul unu...
    Vizualizari: 991