rss

Bugatti-Rimac combina genele unor marci puternice

  1. 10/07/2021
    Vezi toate fotografiile (1)

    Echipa perfecta: Porsche si Rimac au fost de acord sa infiinteze o societate mixta care incorporeaza Bugatti. 
    Oliver Blume si Mate Rimac au semnat acordurile si au anuntat numele noului producator de hypercars: Bugatti-Rimac. Compania va avea sediul in Zagreb (Croatia) si este programata sa fie infiintata in al patrulea trimestru al anului 2021. Acest lucru este supus aprobarii prealabile a autoritatilor antitrust din mai multe tari. Rimac va detine o cota de 55 la suta din Bugatti Rimac, in timp ce Porsche va detine o cota de 45 la suta. De asemenea, Porsche detine direct 24% din actiunile Rimac. Bugatti va fi adus in joint-venture de actualul proprietar, Volkswagen. Actiunile vor fi, apoi, transferate catre Porsche. Bugatti-Rimac combina genele puternicelor marci Bugatti si Rimac care, impreuna, vor forma o companie auto extrem de atractiva pentru clienti, precum si pentru angajati.
    Oliver Blume, presedintele Comitetului executiv al Porsche AG: „Combinam expertiza puternica a Bugatti in domeniul hypercar-urilor cu puterea inovatoare exceptionala a lui Rimac in domeniul extrem de promitator al mobilitatii electrice. Bugatti contribuie la joint-venture cu un brand bogat in traditii, produse emblematice, o baza fidela de clienti si o retea globala de dealeri. In plus fata de tehnologie, Rimac ofera noi dezvoltari si abordari organizationale.”
    Sub umbrela noii companii, marcile Bugatti si Rimac vor produce initial doua modele hypercar: Bugatti Chiron si modelul complet electric Rimac Nevera. Bugatti Automobiles SAS va continua sa existe in noua societate mixta. In viitor, toate modelele Bugatti vor fi produse in continuare la fabrica Bugatti din Molsheim, Franta. Aceasta unitate de productie este renumita la nivel mondial pentru perfectionismul si excelenta sa in domeniile proiectarii si maiestriei. Pe termen lung, e planificata dezvoltarea de modele Bugatti in comun.
    Mate Rimac, fondator si CEO al Rimac: „Acesta este, intr-adevar, un moment interesant. Rimac Automobili a crescut foarte repede, iar joint-venture-ul duce compania la un nivel complet nou. Marcile Bugatti si Rimac se potrivesc perfect una cu cealalta si ambele contribuie cu active importante: noi ne-am pozitionat drept pionier in industria tehnologiilor electrice, in timp ce Bugatti are peste un secol de experienta in dezvoltarea de masini de top si, prin urmare, aduce cu sine un traditie remarcabila, care este, practic, unica in istoria industriei auto. Vom pune in comun cunostintele, tehnologiile si activele, cu scopul de a crea proiecte foarte speciale in viitor.”
    Porsche a incheiat deja un parteneriat de succes cu Rimac, in urma cu trei ani. „Aceasta societate mixta este punctul culminant al unui lant strategic de investitii”, spune Lutz Meschke, responsabil pentru finante in Consiliul de administratie. „Am cumparat deja primele actiuni la Rimac in 2018 si, de atunci, ne-am marit succesiv participatia. Am stabilit foarte devreme o relatie stransa cu Mate si echipa sa extrem de inovatoare. Acum beneficiem de asta. Datorita cunostintelor sale, Rimac ne va ajuta acum sa ducem cu succes un brand emotionant si important in viitor. Sunt foarte mandru si incantat ca am adus la bun sfarsit aceasta tranzactie, in ciuda multor provocari. Astazi este o zi buna pentru Bugatti si Rimac, Porsche si, de asemenea, pentru Grupul Volkswagen.”
    Porsche va juca un rol puternic in joint-venture, in calitate de partener strategic. Oliver Blume si Lutz Meschke (presedinte adjunct si responsabil pentru finante si IT in Consiliul de administratia al Porsche AG) vor deveni membri ai Consiliului de supraveghere al Bugatti-Rimac. Mate Rimac va fi CEO al noii companii. La infiintare, compania va avea aproximativ 430 de angajati - circa 300 la sediul companiei din Zagreb si 130 la sediul Bugatti din Molsheim.

    Vizualizari: 1089
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »