rss

Bugatti pregateste un Veyron GT?

  1. 16/09/2008
  2. Tags: Bugatti, Proiectul Lydia, Veyron GT
    Vezi toate fotografiile (1)

    Stim ca la un moment dat ca fabricantul franco-german a avut intentia sa realizeze o versiune si mai rapida a lui Veyron, pe care lumea o cunostea in cadrul companiei sub denumirea de “Proiectul Lydia”.

    Abandonat in favoarea unui presupus coupe cu patru usi ultraluxos, “super-supersportul” Bugatti a revenit recent in atentie gratie unui raport ce aproape ca are valoarea unui comunicat de presa.

    Potrivit lui, inainte de face cunostinta cu succesorul lui Veyron – ce va avea in jur de 1.200 CP si o viteza de varf de peste 430 km/h –, lumea va asista la lansarea lui Veyron GT, o masina propulsata de o versiune updatata a monstrului quad-turbo W16 de 8 litri in stare sa trimita catre roti 1.350 CP si 1.380 Nm.

    Probabil suficienta pentru a disloca definitv falia Saint Andreas, imensa forta va fi totusi folosita pentru scopuri (parca) ceva mai pasnice: o acceleratie pana la 100km/h in 2,4 secunde si o viteza maxima de 425 km/h.

    Asta l-ar pune din nou in pozitia de a-si recastiga titlul de cea mai rapida masina din lume, pierduta anul acesta in favoarea lui SSC Ultimate Aero; totusi, Veyron GT ar impresiona aproape la fel de mult si cu sistemul de franare: bazat pe o noua generatie de discuri carbon-ceramice, acesta ar opri masina de la 100 km/h in numai 2,2 secunde.

    Cel mai rapid Bugatti va avea o aerodinamica imbunatatita, precum si un nou program electronic de stabilitate, dar vestea cea buna abia acum vine: orice posesor de Veyron isi va putea upgrada masina astfel incat sa devina un Veyron GT.

    Potrivit surselor de informatie, noul proiectil Bugatti va debuta la Salonul Auto de la Geneva din 2009, dar pretul de pornire nu a fost inca anuntat.

    Noi ne gandim deja la peste 2 milioane de euro.

    Vizualizari: 1047