rss

Bugatti a creat un exemplar unicat Veyron Grand Sport

  1. 25/04/2012
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Bugatti, Grand Sport, Veyron
    Vezi toate fotografiile (9)

    Pentru a celebra Anul Dragonului, Bugatti a realizat un exemplar unicat pe care l-a expus la Salonul Auto de la Beijing. Denumit Veyron Grand Sport Wei Long, bolidul costa "doar" 1,58 milioane euro.

    Din dorinta de a sensibiliza publicul chinez, Bugatti a decis sa proiecteze un Veyron special pentru a sarbatori Anul Dragonului. Supercarul construit intr-un singur exemplar a fost proiectat cu Konigliche Porzellan Manufaktur (KPM), Berlin, si prezinta motivul creaturii mitologice in portelan, atat la interior, cat si la exterior.

    Caroserie a fost vopsita in nuantra White Polish, iar tapiteria din piele este Carmine Red. Covorasele sunt realizate din matase naturala, pe aceastea fiind reprezentate dragonul.

    Sub capota nu au avut loc modificari, noul Bugatti Veyron Grand Sport Wei Long fiind pus in miscare de acelasi W16 de 8,0 litri, capabil sa dezvolte 1.001 Cai Putere si un cuplu maxim de 1.250 Nm.  Sprintul de la 0 la 100 km/h este efectuat in 2,7 secunde, iar viteza maxima este 406 km/h.

    Ca si celelalte exemplare Bugatti, ultima creatie a casei auto nu costa deloc putin. Asadar, pentru a intra in posesia supercarului accesorizat cu portelan si matase naturala, ai nevoie de nici mai mult, nici mai putin de 1,58 milioane euro.





    Vizualizari: 2203