rss

Brawn in locul lui Todt?

  1. 03/07/2007
  2. Tags: Scuderia din maranello
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ross Brawn, fostul strateg al celor de Ferrari in vremea succeselor lui Michael Schumacher, va reveni in conducerea tehnica a Scuderiei din Maranello. Si, se spune, nu oricum, ci in chiar cea mai inalta functie existenta in cadrul echipei, cea de director sportiv, urmand a-l inlocui pe actualul boss, francezul Jean Todt.

    Informatia a fost publicata de „Bild“, care precizeaza ca Todt se va ocupa, in continuare, de modelele de serie, de la inaltimea functiei de director general Gestione Sportiva. Un soi de retragere binemeritata, dupa 14 ani si jumatate de servicii loiale si succese aduse Scuderiei pe pistele de Grand Prix.

    Brawn ar deveni astfel primul conducator britanic din istoria team-ului italian. Inaintea sa, doar John Barnard, creatorul sasiului din carbon si a cutiei de viteze semi-automate, a mai avut o experienta la varf in cadrul echipei din Maranello, insa pe postul imediat inferior, cel de director tehnic.

    Brawn n-a confirmat stirea, dar nici nu a infirmat-o. „Am decis ca, pana la sfarsitul verii, sa nu ma gandesc ce voi face anul viitor. Abia in aceasta luna port negocieri cu cei de la Maranello. Evident insa, pasiunea mea ramane Ferrari“, a declarat recent Brawn.

    El a mai fost dorit si de alte echipe, dar si-ar dori sa revina la Maranello, si, se spune, si l-ar dori pe Schumi pe postul de strateg in cadrul echipei. De altfel, surse apropiate fostului campion mondial au confirmat faptul ca vizitele frecvente efectuate de Schumi pe circuitele de Grand Prix au menirea de a-l forma pe german pentru rolul pe care urmeaza sa-l ocupe in era Ross Brawn.
    Vizualizari: 744