rss

Bosch va produce la Cluj electronice auto

  1. 08/05/2012
  2. Tags: Bosch, Dacia
    Vezi toate fotografiile (1)

    Bosch va demara la Cluj constructia unui nou centru de productie si dezvoltare pentru unitati electronice de comanda. Productia propriu-zisa va incepe la mijlocul anului 2013, aici urmand a fi create 340 de noi locuri de munca.

    Compania va realiza o investitie totala de 77 milioane euro, iar noul centru va avea o suprafata totala de 38.000 mp. Faza de constructie va incepe in cel de-al doilea trimestru al anului 2012, in timp ce procesul de productie este programat pentru cea de-a doua parte a anului 2013. Pana la finele anului urmator vor fi realizate in jur de 340 de angajari.

    Noul centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie in intreaga lume si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.

    Pana in prezent, Grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei locatii. In Bucuresti, Bosch este prezent cu o societate de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare.

    La Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, care este in prezent extinsa cu o unitate de productie destinata industriei auto. Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania este de circa 1.400 de persoane.

    Bosch a afisat anul precedent o cifra de afaceri pe piata din Romania in crestere cu circa 7% fata de 2010, la circa 172 milioane euro. Dacia reprezinta peste 40% din cifra de afaceri a grupului Bosch in Romania.

    Vizualizari: 2453