rss

Bosch Future Mobility Day, un eveniment pentru toti pasionatii de tehnologie, are loc pe 19 mai la Cluj-Napoca

  1. 10/05/2019
  2. Tags: Bosch, bosch mobility, eveniment
    Vezi toate fotografiile (3)

    Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, organizează în data de 19 mai a doua ediţie a evenimentului „Bosch Future Mobility Day” (BFMD) la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca. Iubitorii de tehnologie, studenții sau profesioniștii IT, familiile cu copii, precum și toți cei care vor să experimenteze ultimele tendinţe din domeniul automotive, sunt așteptați la sediul centrului din strada Someșului 14, în intervalul orar 10:00-17:00.

    Scopul evenimentului este de a-i implica pe studenții pasionați de tehnologie într-o competiție dedicată vehiculelor autonome și de a prezenta evoluţii tehnologice de ultimă generaţie, într-o manieră cât mai accesibilă publicului larg. BFMD este organizat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu fabrica Bosch din Cluj. „Având în vedere gradul mare de complexitate al concursului, participanții dezvoltă competențe necesare unei viitoare cariere în domeniul auto, în special pentru conducerea autonomă. Vrem ca pe viitor acest concurs să fie privit de studenți ca un prim pas pentru o carieră în dezvoltarea de tehnologii care definesc viitorul mobilității”, a spus Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

    În competiția dedicată studenților s-au înscris 22 de echipe de la universități tehnice din România și Moldova. Acestea lucrează de aproximativ cinci luni, împreună cu experții Bosch, la dezvoltarea de algoritmi de conducere autonomă pentru mașini la scara 1:10. În 19 mai, mașinuțele vor fi puse în funcțiune pe trasee construite, astfel încât să simuleze condiții de trafic urban.

    Discuţii inspiraţionale la Bosch Future Mobility Talks
    În afara concursului propriu-zis, pe parcursul BFMD se desfăşoară conferinţa interactivă Bosch Future Mobility Talks, expoziții și demonstrații tehnice, precum și diferite activități pentru copii. Tema centrală a conferinței Bosch Future Mobility Talks este depășirea marilor provocări. Experți din Grupul Bosch și din alte companii internaționale vor împărtăși din descoperirile, experiențele și provocările recente în domeniile conducerii automatizate şi conectivităţii, dar şi pe acelea în materie de leadership. Astfel, participanții la conferință vor avea ocazia să-i asculte pe Dr. rer. nat. Juergen Meier, Global Chief Architect la Bosch Connected Mobility Solutions și vicepreședinte Robert Bosch GmbH, Gunnar Porada, fondator și CEO al companiei de securitate cibernetică InnoSec GmbH, Hon. Prof. dr. rer. nat Konrad Kaschek, manager general al fabricii Bosch din Cluj între 2013-2019, Dr. Ute Hillmer, manager de inovare, consultant la nenumărate startup-uri, Peter Leeson, consultant senior și coach, și Cătălin Golban, lider al grupului de viziune artificială pentru conducerea autonomă la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj. Conferința va avea loc începând cu ora 11:00, în Sala de conferințe din clădirea iQuest.

    Pentru a participa la conferință, este necesar ca publicul să se înscrie în prealabil, achitând o taxă de participare, pe website-ul dedicat evenimentului, aici: www.boschfuturemobility.com/the-talks/. Taxa de participare la conferință va fi donată integral Asociației Mișcare de Tabără Yuppi, care oferă tabere gratuite de terapie prin experiență copiilor și adolescenților cu boli oncologice, diabet și alte boli autoimune.

    O zi plină de tehnologie alături de familie şi prieteni
    Varietatea de activităţi pregătite pentru participanţi în cadrul Bosch Future Mobility Day include: demonstrații cu mașini care parchează singure sau care frânează automat la detecția bicicletelor, testarea simulatorului de accidente Titi Aur, testarea bicicletelor și scuterelor cu propulsie electrică Bosch, la care se adaugă multe alte tehnologii și demonstraţii inedite. Multe dintre aceste tehnologii sunt aduse pentru prima oară în România, precum sistemul de proiecție interactivă pentru bucătării Bosch PAI, care a fost prezentat pentru prima dată anul acesta la Consumer Electric Show în Las Vegas. Pe lângă zona dedicată competiției studenților și cea a standurilor care prezintă proiectele Bosch din Cluj și Timișoara, va exista o zonă dedicată copiilor, unde aceștia vor putea testa mașini cu pedale și vor putea participa la activitățile şi atelierele de creaţie organizate de eematico, Yuppi Camp și Beard Brothers. „Îi invităm pe toți cei interesați de tehnologie și de experiențe inedite să participe la cel mai important eveniment al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, împreună cu prietenii și familiile. Sperăm să ne bucurăm împreună de această zi specială.”, a spus Ionuț Muntean, manager de proiect pentru Bosch Future Mobility Day și manager de inovare și relații cu universitățile la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

    Cercetare şi inovare în Centrul de Inginerie din Cluj
    Centrul de Inginerie Bosch din Cluj acordă o importanță deosebită inovării continue şi lucrează la proiecte de tehnologie de ultimă generaţie. Având o colaborare strânsă cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu, tinerii ingineri din Cluj dezvoltă produse cu competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice, sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.

    Pagina de FB a evenimentului.

    Vizualizari: 1952
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »