rss

Boc promite masuri, Ford promite Transit

  1. 24/01/2009
  2. Tags: Dacia, Emil Boc, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Premierul Emil Boc l-a asigurat pe John Fleming, presedintele Ford Europa, ca Executivul va respecta angajamentele asumate prin contractul de privatizare a uzinei de la Craiova si ca va sprijini proiectul prin masuri pentru sustinerea industrie auto.

    „Vom respecta angajamentele asumate prin contractul de privatizare. Vom continua dialogul cu Ford in etapa postprivatizare pentru a asigura conditiile derularii investitiei de 675 de milioane de euro pe care Ford o va face in Romania”, a afirmat prim-ministrul, in cadrul intrevederii pe care a avut-o cu presedintele Ford Europa la Palatul Victoria.

    Premierul a spus ca apreciaza faptul ca Ford isi continua planurile de investitii la uzina de la Craiova, in conditiile crizei economice globale si a asigurat conducerea companiei de intreg sprijinul pentru proiectul de la Craiova, in contextul masurilor pe care Guvernul le va lua pentru sustinerea industrie auto. Boc a mai spus ca Executivul este preocupat de mentinerea locurilor de munca si de sprijinirea investitiilor.

    Ajutoarele promise de Guvern pentru revitalizarea industriei auto - aproximativ 500 de milioane de euro - vor fi acordate cu conditia ca profitul si dividendele obtinute de agentii economici sa fie reinvestite in Romania, a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, dupa o intrevedere a Executivului cu partenerii sociali.

    John Fleming a declarat ca Ford va transforma fabrica de la Craiova "intr-un centru de productie de ultima generatie" si a amintit ca productia va incepe cu modelul Transit Connect.

    Ford a achizitionat fabrica de la Craiova in martie 2008 si prin contractul de privatizare s-a angajat sa investeasca in Romania 675 de milioane de euro pana la sfarsitul anului 2012 si sa creasca numarul locurilor de munca. La 14 ianuarie 2009, capitalul social al Ford Romania a fost majorat cu 250 de milioane de euro.

    Sursa: Bloombiz

     

    Vizualizari: 788
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »