rss

BMW Z9 Concept vine la Shanghai

  1. 03/04/2007
  2. Tags: BMW , BMW, Concept, Z9
    Vezi toate fotografiile (1)
    Unul dintre cele mai asteptate modele ale anului, BMW Z9, va fi anuntat de conceptul cu acelasi nume cu ocazia salonului auto de la Shanghai pe data de 22 aprilie.

    Se spune deja ca masina va fi foarte asemenatoare cu produsul de serie, ce va avea de infruntat la aparitie adversari de top precum Mercedes SL sau Jaguar XK.

    Urmasul frumosului dar nu si apreciatului Z8 va trebui sa indeplineasca un target stabilit la aproximativ 15.000 de unitati anual, de vreo trei ori mai mult decat predecesorul sau.

    Pentru aceasta, Z9 va pune la bataie o caroserie cu doua locuri, cu un hard-top retractabil (optional), ce va fi pusa in miscare de un motor montat in fata a carui forta va transmisa rotilor spate.

    Prototipurile masinii de serie, bine camuflate, sunt deja in teste in Germania si dezvaluie faptul ca masina va avea un bot destul de lung si console scurte, tradand existenta unui motor de mari dimensiuni.

    Cel mai probabil, modelul de baza va  fi propulsat de motorul biturbo aflat sub capota lui 335i, insa este deocamdata sub semnul intrebarii daca la celalat capat al gamei va trona V10-le de 5 litri de pe M5/M6 sau un nou V12 de 6,3 litri.
    Vizualizari: 1167